Acasă Timp liber Stiai ca la marginea Bucurestiului sunt 12 parcuri de distractie? Vezi cat...

Stiai ca la marginea Bucurestiului sunt 12 parcuri de distractie? Vezi cat costa fiecare si ce poti face acolo!

1189
La marginea Bucurestiului sunt 12 parcuri de distractii, cu tentantii pentru toate gusturile: de la tobogane cu apa, pana la tiroliene.
Drept urmare, sute de copii, insotiti de parinti, au plecat din zori sa caute aventura, insa au constatat ca doar in unele locuri poti sa ajungi si cu mijloacele de transport in comun, anunta stirileprotv.ro.
Cel mai apropiat parc de aventura este in Cernica, la 15 km de Bucuresti. Mijloacele de transport in comun ajung doar pana la iesirea din orasul Pantelimon, asa ca daca nu aveti masina o sa mergeti pe jos cativa kilometri. Distractia cea mai mare este pe malul lacului Cernica, unde sunt amenajate trasee suspendate prin copaci.
In parcul de aventura din padurea Cernica, poti sa incerci si senzatii extreme pe o tiroliana lunga de peste 400 de metri deasupra lacului. Daca nu esti un impatimit al sporturilor extreme exista si o zona de gratare amenajata sau poti sa te relaxezi la o partida de pescuit pe mal.
Traversarea lacului dureaza cateva zeci de secunde. Privelistea e minunata, insa realizezi asta abia la intoarcere dupa ce te obisnuiesti cu viteza. Cei care au suficient curaj trebuie sa plateasca un bilet de 20 de lei. Pentru cei cu frica de inaltime sau pentru copiii de peste 5 ani sunt si trasee mai joase cu grade diferite de dificultate. Acestea costa intre 30 si 50 de lei.

Mama: „Am venit special sa se distreze copiii. Am venit cu masina, ar fi fost bine daca erau si microbuze.”
Parcul este deschis in fiecare zi pana la ora 19. In cursul saptamanii intrarea este libera, iar in weekend se achita o taxa de agrement de 5 lei, in care intra si curatenia locului.
Daca vreti sa va relaxati la o partida de calarie, trebuie sa mergeti spre padurea de la Balotesti. Intins pe o suprafata de cateva hectare, un alt parc de aventura va asteapta sa incercati experiente inedite.
Parinte:Parcul e frumos, dar fara masina e foarte greu sa ajungi. Preturile sunt asa si asa, dar fericirea copilului e mai importanta.”
Simona Panait: „O partida de calarit costa cam 100 de lei cu instructor, tine 40 de minute sau in jur de 30 de lei plimbare cu poneiul.”
Nu este singura tentatie.
Pentru 10 lei, puteti sa intrati in pielea lui Robin Hood si sa va incercati indemanarea la trasul cu arcul. Instructorii spun ca secretul e in respiratie.
Pentru cei care vin cu gasca, organizatorii au pregatit si un teren de paintball, cu costume speciale si ochelari care nu se aburesc. In functie de durata jocului, pretul variaza intre 30 si 50 de lei.
Intrarea in parc este libera insa nu puteti sa va aduceti mancarea de acasa. Exista totusi si un restaurant.
Si in acest parc va puteti cocota prin copaci si chiar sa petreceti noapte in ei. Va asteapta mai multe casute construite la inaltime, iar camerele sunt dotate ca la hotel. Costa 290 de lei pe noapte.
Tot aproape de Capitala au fost deschise mai multe ferme in care copiii se pot familiariza cu animale domestice, pot mangaia iepurasi, calari ponei sau hrani caprite.
La una dintre acestea accesul este facil, pentru ca este in comuna Pantelimon.
In jurul Capitalei s-au deschis mai multe zone de agrement in care atat copiii cat si adultii pot sa se distreze macar o zi.
<