Compania locală Star Taxi, care operează aplicația mobilă de comandă taxi, a mers la Tribunalul București, cerând suspendarea hotărârii Consiliului General al Municipiului București (CGMB) care modifică regulile de transport public în Capitală și care scoate în afara legii aplicații ca Uber, Clever Taxi, Star Taxi sau Taxify.
Star Taxi urmează să depună în instanță și o cerere de anulare a acestui act. Compania invocă nerespectarea legislației europene (Directiva TRIS privind prevenția apariției unor bariere în calea pieței interne, Directiva societății informaționale, actele de transpunere precum și mai multe comunicări și recomandări europene), precum și încălcarea valorilor constituționale privind libertatea economică, a Tratatului de Funcționare a UE precum și a mai multor legi naționale, printre care Legea administrației publice locale și Legea taximetriei.
Star Taxi consideră că prejudiciile create de CGMB vor fi deosebit de grave.
Membrii Consiliului General al Municipiului București au adoptat, la finalul anului trecut, actul care schimbă total regulile de transport public în Capitală. În pofida promisiunilor făcute de primarul Gabriela Firea, care a spus explicit că taximetriștii nu vor mai putea refuza curse și vor fi obligați să accepte plata cu cardul, hotărârea adoptată recent nu conține nicio prevedere în acest sens. Cele două prevederi sunt incluse, pe de altă parte, într-un regulament al cărui proiect se află încă în dezbatere publică.
Practic, singurele schimbări majore din hotărâre vizează în mod direct aplicațiile pe care taximetriștii le consideră concurente. Principalul articol al hotărârii luate de Consiliu scoate în afara legii aplicații ca Uber, Clever Taxi sau Taxify.
Sursa: Profit.ro

<
Transparenta face diferenta