Acasă Sanatate Spitalul unde au fost ucisi 5 pacienti e condus de PSD prin...

Spitalul unde au fost ucisi 5 pacienti e condus de PSD prin cumetrii si susanele de partid!

Transparenta face diferenta

Managerul Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca unde s-a produs tragedia de duminică și care ar fi putut fi evitată prin măsuri manageriale – potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea – este Viorica Mihălașcu.
Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a declarat luni dimineața că managerul spitalului a demisionat, afirmând că îi reproșează proasta organizare.
Potrivit presei buzoiene, Mihălașcu este susținută de PSD. În trecut, ea a ocupat funcția de șef al Direcției de Sănătate Publică Buzău.
Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului Buzăului, Constantin Boșcodeală. Acum, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău.
Mihălașcu a fost găsit incompatibil de ANI în 2014 întrucât cumula venitul de consilier municipal cu cel de consilier al primarului. În plus, el avea contracte cu instituții aflate în subordinea primăriei.
”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 01 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, a deținut și funcția de consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Buzău (…).
De asemenea, la data de 22 aprilie 2010, societatea în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitățile de asociat și administrator (în perioada 18 decembrie 2009 – 09 iunie 2010) a încheiat un contract de execuție lucrări de reabilitare în Parcul Tineretului, Mun. Buzău (parc aflat în administrarea beneficiarului), cu o societate comercială aflată sub autoritatea C.L. Buzău (….).
Prețul total al lucrărilor a fost de 69.903,39 lei”, se arată în comunicatul ANI.
La rândul lui, fostul primar Boșcodeală a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.