Intra in contact cu noi

Sectorul 6

Solutia gasita de primaria Sectorului 6 pentru amenajarea de noi locuri de parcare

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 6 amenajează locuri noi de parcare pe terenurile fostelor garaje demolate, în valoare de peste 3 milioane de lei.

Crearea locurilor de parcare de reședință sunt un punct important pe lista de priorități a Primăriei Sectorului 6. Dacă în 2021, Administrația Ciprian Ciucu a reușit să amenajeze 3.000 de spații noi pentru mașini și pentru anul acesta ținta este la fel de ridicată.

În primele două luni ale lui 2022, Administrația Comercială a dat în folosință 250 de locuri, iar altele sunt deja în lucru.

Șapte proiecte de investiții în parcări, votate de consilerii locali

Reclama

În plus, șapte proiecte de investiții au trecut astăzi, 29 martie, de votul consilierilor locali, care au aprobat documentația tehnică pentru ele, faza Studiu de Fezabilitate și indicatorii tehnico-economici. Este vorba despre:

Ø  Modernizare parcare de reședință str. George Calboreanu nr. 4/Bd. Iuliu Maniu;

Ø  Reabilitare/reamenajare parcare de reședință str. Crinul de Pădure;

Reclama

Ø  Reamenajare/reabilitare parcare de reședință Aleea Parva;

Ø  Modernizare parcări Bd. Constructorilor nr. 23, 25, 27;

Ø  Reamenajare/reabilitare parcare de reședință str. Fabricii;

Reclama

Ø  Modernizare parcări Aleea Timișul de Sus nr. 2;

Ø  Modernizare parcare de reședință str. Răsăritului/str. George Calboreanu.

Sunt 294 de locuri de parcare, dintre care 261 vor fi amenajate pe terenurile unde au fost demolate garajele construite ilegal sau cu autorizație temporară. Restul de 33 vor apărea pe o suprafață care acum se află la stadiul de pământ, iar șoferii au contracte de închiriere.

Reclama

Investițiile pentru cele șapte proiecte se ridică la 3.883.632 lei, fără TVA.

În luna mai, încep lucrările la parcarea supraetajată de pe Bd. Iuliu Maniu

În Sectorul 6, sunt 45.431 de locuri de parcare ocupate, dar necesarul este mult mai mare. Tocmai de aceea, specialiștii în mobilitate urbană au dezvoltat un proiect pilot prin crearea de noi spații pentru mașini prin instituirea de sensuri unice, ridicarea mașinilor abandonate, reamenajări de locații și demolarea garajelor, acțiune care va continua.

Reclama

Sectorul 6

Primarul Sectorului 6: „În doi ani am reuşit să recuperăm foarte multe spaţii verzi, pe care le-am transformat în parcuri”

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 6 a recuperat foarte multe spaţii verzi pe care le-a transformat în parcuri, unde se poate petrece timp liber de calitate aproape de casă, a declarat, marţi, edilul Ciprian Ciucu, cu prilejul prezentării raportului de activitate după doi ani de la preluarea mandatului, relatează Agerpres.

„În aceşti doi ani am reuşit să recuperăm foarte multe spaţii verzi, pe care le-am transformat în parcuri. Vorbim despre hectare întregi, terenuri foste industriale, cum ar fi Strada Liniei sau lacul antropic din zona Lacului Morii, construcţii ilegale pe care le-am dărâmat şi le-am redat comunităţii sub formă de parcuri, terenuri abandonate, uitate, deci, avem foarte multe amenajări, oamenii pot petrece timp liber de calitate într-un spaţiu verde aproape de casă”, a menţionat Ciucu.

El a precizat că autoritatea locală construieşte noi corpuri de şcoală şi trei creşe.

„Am demarat multe proiecte în diverse domenii cum ar fi digitalizare, unde o să avem un proiect cu 3.000 de camere care vor creşte capacitatea de supraveghere şi de intervenţie a Poliţiei Locale, de exemplu”, a explicat primarul.

Reclama

Potrivit acestuia, Primăria Sectorului 6 lucrează la un proiect de 150 de milioane de euro pentru un spital pe Bulevardul Timişoara nr. 101E. „Vom vota studiul de fezabilitate săptămâna aceasta, după care urmează să primim nişte împrumuturi. (…) Sper ca şi Guvernul să acorde finanţare”, a punctat Ciucu.

El a mai informat că autoritatea locală face patru drumuri noi de la zero. „Le facem cu tot cu canalizare, net city, gaze, tot ce este nevoie, plus trama stradală, piste de biciclete, mobilier urban”, a indicat Ciprian Ciucu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6, Promenada Lacul Morii este un proiect care a fost finalizat în primăvara anului acesta. Lucrările au durat opt luni şi au costat 10 milioane de lei. Urmează Parcul Lacul Morii (16,6 hectare), pentru amenajarea căruia a fost iniţiat un concurs internaţional de soluţii. Parcul Liniei este un alt proiect început în mai 2022.

Reclama

În Sectorul 6 au fost înfiinţate de la zero circa 4.000 de locuri de parcare în ultimii doi ani. Alte aproape 20.000 de locuri au fost reabilitate şi retrasate. Totodată, se vor construi trei parcări noi: una supraterană, ce va asigura 240 de locuri, una subterană cu 77 de locuri şi una semi-îngropată, cu 204 locuri.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Gata cu boieria: Primăria Sectorului 6 taxeaza și parcarea de la Piaţa Drumul Taberei

Publicat cu

pe

Parcarea de la Piaţa Drumul Taberei se va taxa din 21 noiembrie, au transmis, marţi, reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 6.

„De două luni, am deschis parcarea de la Piaţa Drumul Taberei şi noaptea. Timp în care v-aţi putut lăsa maşinile gratuit, în intervalul orar 19.00-8.00. Măsura rămâne valabilă până duminică, 20 noiembrie. Începând de luni, 21 noiembrie, se va taxa. Fie plătiţi 4 lei/oră la parcometru, fie achitaţi un abonament lunar de 150 de lei. Contractul se încheie la Administraţia Comercială Sector 6. După ora 8.00, va trebui să eliberaţi locul ocupat ori veţi plăti în continuare tariful aplicat de 4 lei ora”, au scris reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 pe Facebook.

Potrivit acestora, parcarea amenajată de Primăria Sectorului 6 dispune de 80 de locuri, este închisă cu barieră şi este supravegheată video 24 de ore din 24, potrivit Agerpres.

Reclama

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au amintit că aceasta a fost deschisă pe 1 septembrie şi că ori de câte ori se va impune va fi deszăpezită.

Continua sa citesti

Sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că aşteaptă „ca pe Moş Crăciun” legea care permite ridicarea maşinilor parcate pe trotuare

Publicat cu

pe

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, joi, că aşteaptă „ca pe Moş Crăciun” adoptarea propunerii legislative conform căreia Poliţia Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare, relatează Agerpres.

El a cerut, într-o conferinţă de presă, ca poliţiştii locali să poată, la rândul lor, dispune astfel de măsuri în cazul maşinilor staţionate neregulamentar.

„Este o lege pe care o aştept ca pe Moş Crăciun. Noi, primarii, suntem cei care vrem să facem ordine în localităţile noastre. În forma aceasta, mi se pare că Poliţia Locală nu are aceste competenţe şi sunt doar la nivelul Poliţiei MAI. Rugămintea mea către parlamentari, către miniştri, către cine ia decizia asta este să pună şi Poliţia Locală, pentru că, vă zic cu mâhnire, nu cred că există la nivelul Poliţiilor din ţară care ţin de MAI această dorinţă de a avea politici pe ordine publică. Partea unde îţi laşi maşina ţine de ordine publică şi nu ştiu dacă o vor aplica!, a explicat Ciucu.

Primarul Sectorului 6 a subliniat că amenzile trebuie să poată fi date şi în baza imaginilor surprinse pe camerele de luat vederi.

„Încă ceva foarte important. Şi mi se pare că este chiar condiţionalitate în PNRR şi felicitări celui care a pus-o acolo: să putem amenda şi noi, ca în ţările civilizate, de pe cameră. Nu mă duc să fugăresc toate maşinile, peste tot, că sunt zeci de mii de maşini în Sectorul 6. Noi o să avem undeva la 3.000 de camere în Sectorul 6, cu un super-dispecerat de monitorizare – un proiect foarte important, de-abia aştept să îl lansăm. Dar dacă Poliţia Locală nu poate amenda când vede că parchează pe spaţiul verde, de exemplu… Nu mai trimit un poliţist până acolo, să mai stea şi în trafic, să piardă şi timp şi să şi polueze oraşul. Poate foarte bine să focalizeze camera pe numărul de înmatriculare, poate fi identificat foarte bine”, a menţionat el.

Primarul a pledat şi pentru adoptarea unui proiect legislativ depus de liberalul Cristian Băcanu, în baza căruia Poliţia Locală să poată da amenzi de circulaţie, chiar dacă şoferul nu se află la faţa locului.

„Şi încă ceva: să avem şi noi voie să dăm amenzi de circulaţie, pentru că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în deşteptăciunea ei, ne-a luat această atribuţie. Noi putem să amendăm doar dacă îl găsim pe om la maşină. Şi nu pot să pun planton un poliţist pe lângă fiecare maşină. Este un proiect depus de către colegul meu Cristian Băcanu de la PNL, la iniţiativa comună a mea şi a lui şi cu sprijinul, sper eu, al Asociaţiei Municipiilor din România”, a completat Ciucu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, pe 14 septembrie, raport favorabil unei propuneri legislative care prevede că Poliţia Rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar nu numai de pe partea carosabilă, ci şi de pe trotuare.

Propunerea legislativă iniţiată de către deputatul USR Cătălin Drulă modifică alineatul 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Continua sa citesti

La mare cautare