Intra in contact cu noi

Imobiliare

Singurul loc din Bucuresti unde preturile locuintelor au crescut cu 8000 de euro, de la o luna la alta!

Publicat cu

pe

Preţul mediu al apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti a ajuns la 79.300 de euro în luna august, în creştere atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de august 2015, arată Indexul Imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.
Ca medie, luna trecută preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au crescut cu 250 de euro comparativ cu luna iulie, creştere care însă nu a atins nivelul din iunie, cel mai mare din acest an. Procentual creşterea este de 0,3%, ceea ce practic înseamnă o stagnare. Indexul a fost realizat pe baza anunţurilor eligibile publicate în trei ediţii ale Anunţului Telefonic, cu 1.570 de anunţuri publicate cu aproximativ 180 luate în calcul.

Cartierul 1 decembrie din Bucureşti a înregistrat cea mai mare creştere a preţului cerut pentru apartamente, diferenţa din iulie până în august fiind de 8.000 de euro.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, creşterea a fost de 3.250 de euro sau 4,2%. Trebuie avut în vedere şi faptul că în august anul trecut s-a înregistrat a doua cea mai mică medie din 2015.
În luna august, cartierele 13 Septembrie şi Brâncoveanu au „pierdut“ cel mai mult din preţ faţă de luna precedentă, circa 5.000 de euro, ajungând la o medie de 67.000, respectiv 74.000 de euro.

Imobiliare

Primarul Nicușor Dan: Mai grav este că dezvoltatorii imobiliari au început să dea în judecată şi funcţionari. Mă dau şi pe mine, evident!

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că unii dezvoltatori imobiliari au început să dea în judecată inclusiv funcţionari ai primăriei şi că el, personal, a fost dat în judecată, cerându-i-se până la 15 milioane de lei.

„În instanţă stăm destul de bine. Adică, noi refuzăm să emitem diferite tipuri de documentaţii, ei ne dau în judecată. Mai grav este că au început să dea în judecată şi funcţionari. Mă dau şi pe mine, evident, în nume personal. Asta e de la sine înţeles. Cei mai mulţi mi-au cerut 15 milioane de lei personal să le dau. Dar au început să dea şi funcţionari şi din cauza asta la concursurile pe care noi le-am făcut ca să angajăm funcţionari în Direcţia de Urbanism oamenii sunt reticenţi să se înscrie. Dar nu cedăm”, a spus el, pentru B1Tv, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, primarul a precizat că actuala administraţie a emis 2.000 de autorizaţii de construire şi că 100 de cereri vizează restaurarea unor clădiri „foarte interesante” din Capitală.

Reclama

„Pe zona de autorizaţii, am emis vreo 2.000 de autorizaţii de construire şi cred că am transmis un semnal şi cererile de autorizaţii care vin la noi sunt tot mai bune, în sensul că avem şi 100 de cereri de la oameni care vor pur şi simplu să restaureze clădiri foarte interesante din Bucureşti. Deci, cumva am reuşit să schimbăm trendul. Pe PUZ-uri, diferenţa între ce se făcea înainte şi ce facem noi e mult mai mare. Adică, cam la 20-30% din ce se construia înainte e legal să se construiască”, a spus Nicuşor Dan.

Potrivit primarului, o serie de probleme ale Capitalei, precum blocajele din trafic sau distanţele mari faţă de şcoală, provin dintr-o planificare urbană „defectuoasă”.

„A existat o speculaţie imobiliară. Nişte oameni au venit, au cumpărat un teren, au angajat un urbanist care a făcut un desen, au venit cu desenul la Consiliul General şi Consiliul General a zis: ‘Poţi să construieşti şapte etaje mai mult decât construiesc vecinii tăi’. Şi asta s-a întâmplat de mii de ori. Oraşul e consecinţa a ce s-a întâmplat. Summumul acestei practici au fost PUZ-urile de sector, adică măriri de indicatori de construire într-un oraş supraaglomerat”, a precizat Nicuşor Dan.

Reclama

Nicușor Dan a precizat că vor fi înaintate cereri în instanţă pentru anularea unor autorizaţii de construcţie emise în baza PUZ Sector 2.

„Sectorul 1 a fost mai întârziat şi PUZ-ul n-a apucat să se dea. Sectoarele 3, 5 şi 6 s-au anulat repede şi au mai rămas 2 şi 4. Dintre 2 şi 4, evident că Sectorul 2 este mai bogat şi miza financiară e mult mai mare. Sunt malurile de lac, Pipera şi toate zonele pe care le cunoaştem. Instanţa a suspendat, primarii nu ar mai fi trebuit să dea nicio autorizaţie – ceea ce orice student de anul I ştie, că un act suspendat nu mai produce efecte. Numai că prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au scris primarului: ‘Dă totuşi autorizaţii de construire în baza PUZ-ului’. Şi el a dat. Şi atunci noi pregătim nişte acţiuni împotriva acestor autorizaţii. (…) Sunt multe lucruri grave acolo. Mici cartiere, de trei-patru hectare, foarte dense, fără şcoli, cartiere pe spaţii verzi. Blocuri P+14 pe maluri de lac”, a spus Nicuşor Dan.

Reclama
Continua sa citesti

Imobiliare

Scumpiri masive: 650 de euro, chiria pentru o garsonieră în București care „arată și horror”

Publicat cu

pe

Chiriile s-au mărit în București. Un apartament cu două camere din Sectorul 1 al Capitalei este cu 23% mai scump față de vara anului trecut. Nu doar Bucureștiul este afectat, ci mai toate orașele mari. Specialiștii spun că motivul ar fi legat de faptul că au scăzut vânzările, în timp ce închirierile au crescut, informează Digi24.ro.

Tudy locuiește cu chirie de la 20 de ani, timp în care a tot schimbat apartamentele. Ar fi vrut să se mute acum câteva luni bune, dar a așteptat vara pentru ca prețurile să mai scadă. A avut o surpriză când a văzut că au rămas aceleași.  

Tudy, chiriaș: „Cred că se profită de tineri. Noi suntem disperați să căutăm ceva bun, într-o zonă bună, aproape de metrou. În zona Unirii am văzut zilele trecute o garsonieră care era în jur de 650 de euro si arăta horror.” Nu este singurul care e de părere că prețurile au crescut în loc să scadă vara aceasta. Specialiștii spun că există o explicație pentru acest fenomen.

Reclama

Daniel Tudor, agent imobiliar: „Pentru că au scăzut vânzările, au crescut închirierile și de aici prețurile inclusiv pe vară a rămas stabil, deși tradițional el scădea temporar.”

Chiriile pentru apartamentele cu 3 camere s-au scumpit cu 23%. Cele cu 2 camere cu 15% iar garsonierele cu  6%.

Cu toate că prețurile au crescut, cererea a fost la fel de mare ca în orice vară. Românii au accesat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare, arată datele Storia.ro.

Reclama

Sursa: Digi24.ro

Continua sa citesti

Imobiliare

Viceprimarul Horia Tomescu: Bucurestiul trece prin cel mai mare boom imobiliar din întreaga sa existenţă

Publicat cu

pe

Bucureştiul a ajuns anul trecut la peste 1 milion de locuinţe finalizate, în ultimii 3 ani înregistrându-se cel mai mare boom de astfel de construcţii în Capitală, a transmis viceprimarul Horia Tomescu.

El a mai anunţat că noul Plan Urbanistic General (PUG) al Capitalei va fi pus în dezbatere publică până la finalul anului, pentru a fi aplicat din 2024, şi va include proiectul unui port care să facă legătura cu Dunărea, precum şi un nou aeroport, potrivit News.

Viceprimarul Horia Tomescu a arătat că deşi se ”vântură” în multe medii afirmaţia că ”Bucureştiul este blocat” şi deşi există o nemulţumire din partea unei părţi a investitorilor imobiliari, cifrele oficiale indică un boom al construcţiilor în Capitală.

Planurile urbanistice pe sectoare, care vizează 80% din suprafaţa Capitalei, suspendate pentru un an

”În 2019 Bucureştiul avea 875.000 de locuinţe. În 2022 Bucureştiul are 1.050.000 de locuinţe recepţionate, locuinţe deja finalizate. Asta înseamnă că, în 3 ani de zile, locuinţele în Bucureşti au crescut cu 175.000. Este cel mai mare boom imobiliar, boom de construcţii din acest oraş, din întreaga sa existenţă”, a afirmat Horia Tomescu.

Acesta a arătat însă că din punct de vedere al calităţii acestor dezvoltări imobiliare, probabil că în timp vor fi necesare intervenţii din partea autorităţilor publice pentru a modifica infrastructura care nu a fost proiectată şi dezvoltată în mod corespunzător.

”Culegem roadele otrăvite ale acestei dezvoltări urbane haotice”

”Am avut o dezvoltare urbană haotică, în special în zona de locuire, în Bucureşti, în ultimii 15 ani şi acum culegem roadele, să spunem roadele otrăvite ale acestei dezvoltări”, a mai spus viceprimarul, care a dat ca exemple imobile construite fără a respecta regimul de înălţime al zonei sau complexe imobiliare fără facilităţi de locuire şi utilităţi necesare.

Horia Tomescu a amintit Planul Urbanistic General (PUG), care va sta la baza dezvoltării viitoare a Capitalei, contractat în 2012 împreună cu Universitatea de Arhitectură Ion Mincu şi un consorţiu internaţional, dar blocat un an mai târziu, a fost reluat în acest an şi, cel mai probabil, va fi pus în dezbatere publică la finalul acestui an.

”În momentul de faţă, începând cu anul acesta, s-au semnat acte adiţionale şi acest plan general este deblocat. La finalul acestui an îl vom avea deja şi în consultare publică, iar apoi va urma un circuit foarte vast de avizare pe la foarte multe ministere şi sperăm ca spre finalul lui 2024 el să devină realitate, instrument de lucru concret”, a anunţat viceprimarul Horia Tomescu.

Port la Dunăre în sudul Bucureștiului și un nou aeroport

Potrivit acestuia în PUG se vor regăsi proiecte mai vechi propuse pentru Capitală, precum un port care să lege metropola de Dunăre, precum şi un nou aeroport în sudul Bucureştiului.

”Sunt idei care pornesc din urmă cu 40, 50 de ani pentru municipiul Bucureşti şi pentru metropola Bucureşti, dar şi pentru oraşele şi localităţile din jurul graniţelor Bucureştiului graniţele administrative, aşa cum sunt desenate ele în vechea lege, la împărţirea administrativ-teritorială.

Bineînţeles că din acest Plan Urbanistic General nu poate să lipsească portul din sudul Bucureştiului, care să lege Bucureştiul de Dunăre, nu lipseşte un aeroport în sudul Bucureştiului, un proiect iarăşi care vine din urmă cu zeci de ani”, a arătat viceprimarul Capitalei.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023

Autoritățile române au capturat peste 90 de milioane de țigarete de contrabandă în primele 9 luni ale anului 2023, aproape...

Sectorul 62 săptămâni in urma

Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6. ”La doar două...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Doi oameni au fost atacați de un câine, pe stradă în București

Două persoane din Bucureşti au fost atacate de un metis de Brac în Sectorul 6. Persoanele erau la plimbare cu câinii lor. Poliţiştii Secţiei...

Sectorul 62 săptămâni in urma

București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra...

Sectorul 22 săptămâni in urma

Campania „Începem Școala Sănătos” – servicii medicale gratuite pentru locuitorii Sectorului 2 din București

Monica Anisie, președintele Comisiei de Învățământ din Senat și președintele PNL Sector 2, continuă campania „Începem Școala Sănătos”, organizată împreună...

Transport2 săptămâni in urma

Se schimba numele stației de metrou Timpuri Noi: Vezi cum se va numi

Consiliul de Administrație (CA) al Metrorex SA a votat în unanimitate schimbarea denumirii stației de metrou Timpuri Noi. Aceasta va purta numele...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: