Preţul mediu al apartamentelor vechi cu trei camere din Bucureşti a ajuns la 79.300 de euro în luna august, în creştere atât faţă de luna anterioară, cât şi faţă de august 2015, arată Indexul Imobiliar al ZF realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.
Ca medie, luna trecută preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au crescut cu 250 de euro comparativ cu luna iulie, creştere care însă nu a atins nivelul din iunie, cel mai mare din acest an. Procentual creşterea este de 0,3%, ceea ce practic înseamnă o stagnare. Indexul a fost realizat pe baza anunţurilor eligibile publicate în trei ediţii ale Anunţului Telefonic, cu 1.570 de anunţuri publicate cu aproximativ 180 luate în calcul.

Cartierul 1 decembrie din Bucureşti a înregistrat cea mai mare creştere a preţului cerut pentru apartamente, diferenţa din iulie până în august fiind de 8.000 de euro.
Comparativ cu perioada similară a anului trecut, creşterea a fost de 3.250 de euro sau 4,2%. Trebuie avut în vedere şi faptul că în august anul trecut s-a înregistrat a doua cea mai mică medie din 2015.
În luna august, cartierele 13 Septembrie şi Brâncoveanu au „pierdut“ cel mai mult din preţ faţă de luna precedentă, circa 5.000 de euro, ajungând la o medie de 67.000, respectiv 74.000 de euro.

<