Sefa TVR ii numeste ”cap de porc” pe jurnalistii care indraznesc sa-i puna intrebari incomode Gabrielei Firea!

Doina Gradea, președinte și director general al TVR, are o discuție cu oameni din instituție. Pentru că s-au săturat să fie jigniți, ei o înregistrează, scrie pe Tolo.ro jurnalistul Catalin Tolontan.
La un moment dat, Gradea se enervează și începe să povestească cum ”merită tăiați” jurnaliștii de la știri. De ce?
Printre altele, Gradea dă exemplul unui reporter de la Știrile TVR, o fată care îi repugnă șefei atât fizic, cât și pentru felul în care se comportă pe teren.
Mai exact. Nervoasă și aruncând jigniri, Gradea îi descrie interlocutorului cum ”Cap de porc”, așa îi spune ea jurnalistei, s-a apucat să pună de patru ori aceeași întrebare Gabrielei Firea ”în fața tuturor”!
La o inaugurare a unui spital, ”s-a mai inaugurat vreunul?”, adaugă Gradea, jurnalistul se apucă și îl întreabă pe primarul Bucureștiului în legătură cu un alt subiect.
Ceea ce șefei televiziunii publice i se pare nepermis!
E vorba de ziua de 18 decembrie 2017, la Spitalul Foișor, unde ziariștii au folosit ocazia și au pus și alte întrebări Gabrielei Firea, care apare rar în fața presei în afara cadrelor prestabilite de aparatul său de PR.
Unii ziariști au întrebat-o despre Centenar, alții despre diverse subiecte, iar întrebarea reporterei TVR s-a referit la cheltuielile crescute ale municipalității legate de monumente și statui, care erau pe agenda publică în acel moment.
Momentul dialogului dintre Gabi Firea și ziariști este surprins de Știrile ProTV.

Primarul spune ”Asta e hărțuire”, exact senzația pe care o împărtășește Doina Gradea când repovestește oamenilor din TVR de ce e indignată pe reportera Știrilor!
Imaginile ProTV arată că reporterul TVR a fost doar unul dintre zecile de ziariști prezenți și care au insistat să primească răspunsuri. Numai că, în cazul lui, reclamația își atinge scopul.
Ce fac șefii TVR? Se declară oripilați de omul lor, îl numesc ”Cap de porc” și găsesc în acest episod un motiv ca să le spună cât de inadecvați și de ”hateri” sunt ziariștii din instituția unde ei sunt directori!
Înregistrarea cu criza de furie a Doinei Gradea, împreună cu multe alte episoade din interiorul TVR, va fi prezentată astăzi, la ora 19:30, la Gala Libertății de Exprimare.
Organizată de Active Watch, gala are loc în Centrul Replika, de pe Strada Lânăriei nr. 93.
”În orice redacție și, în general, în orice loc de muncă se discută uneori aprins sau se depășește limita. La TVR însă, lucrurile au degenerat, pentru că nu e vorba că președintele se enervează, ci că se enervează împotriva lucrurilor onest făcute de oamenii săi. Se enervează împotriva libertății de exprimare”, a povestit unul dintre jurnaliștii de la ”Starea nației”.
Sursa: Tolo.ro

<
Transparenta face diferenta