Scoala noua in Bucuresti, dupa 10 ani de lucrari!

0
743

Primarul General, Gabriela Firea, a participat la festivitatea de deschidere a anului scolar 2016- 2017, la scoala gimnaziala Eugen Barbu din Sectorul 1. Scoala Eugen Barbu este una din unitatile de invatamant reabilitate si modernizate de Primaria Municipiului Bucuresti, cu fonduri de la Banca Europeana pentru Investitii. Lucrarile la aceasta scoala s-au intins pe o perioada de aproape zece ani, fiind finalizate anul acesta dupa ce Gabriela Firea a promis ca, dupa castigarea alegerilor, va lua masuri urgente pentru ca scoala sa fie functionala.

<
Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei:

„Iubiti copii, sunt la fel de emotionata ca si voi pentru ca sunt si eu parinte, asa ca va inteleg emotiile. Vreau sa va transmit un mesaj, voua, elevilor, in mod special: cea mai mare avere pe care v-o poate lasa ca mostenire mama voastra, tatal vostru bunicii vostri este aceea de a va duce la scoala si de a va ajuta sa invatati impreuna cu dascalii vostri. Nu trebuie sa va lase case, masini sau conturi in banca, acestea se pot pierde intr-o noapte, dar ce avem in suflet, credinta, puterea noastra interioara si ceea ce am invatat de la printi, bunici si dascali, va va ramane in suflet si in minte intreaga viata. Si stiti cum se spune: un copil frumos este ca un diamant, dar un copil inteligent este o intreaga comoara. Multa sanatate, mult succes, sa aveti un an minunat! Doamne ajuta! „
Cu aceasta ocazie, Gabriela Firea a amintit si de problemele pe care le-a identificat in procesul de reabilitare a acestei scoli, la preluarea mandatului, dar si despre riscul care exista in acel moment ca lucrarile sa nu poata fi finalizate pana la inceputul anului scolar:
„Ma leaga sentimente puternice de aceasta unitate de invatamant pentru ca in luna iunie am fost prezenta aici, la o avarie RADET . O doamna invatatoare a venit in strada si mi-a povestit ceea ce se intampla cu aceasta scoala, o scoala cu reputatie, o scoala nu doar cunoscuta in Sectorul 1, ci in Capitala pentru performanta elevilor si pentru profesionalismul dascalilor. Am aflat de la doamna invatatoare ca a inceput un proces de reabilitare acum 10 ani, iar scoala nu era finalizata din cauza unor licitatii controversate, a unor firme care nu si-au facut datoria, a unor functionari care cu siguranta nu au fost in slujba cetateanului. Atunci mi-am dat insa seama ca se poate. Doamna director mi-a aratat ca exista o sansa pentru noi toti si ca cea mai importanta resursa pe care o avem ca oras si ca tara o reprezinta oamenii, prin puterea lor, prin forta lor, prin rabdarea lor atunci cand trebuie. S-a reusit pana la urma cu ajutorul bunului Dumnezeu si cu ajutorul unor oameni ca doamna invatatoare, doamna director si noi cei de la primarie care am pus umarul”, a explicat Gabriela Firea.
La randul sau, Nicolae Veronica, directorul scolii Eugen Barbu, i-a multumit Primarului General pentru implicarea in finalizarea lucrarilor:
„Emotiile acestui inceput de an sunt inzecite pentru ca, iata, dupa 10 ani, suntem din nou acasa! Acest fapt a fost posibil gratie implicarii decisive a doamnei Primar General, Gabriela Firea, careia ii multumim ca a acceptat sa ne fie alaturi pentru a impartasi bucuria unui nou inceput”.
La eveniment, alaturi de Primarul General, au fost prezenti Prea Sfintitul Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, conducerea si dascalii Scolii Eugen Barbu, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, elevi si parinti.
Prin programul „Reabilitarea Infrastructurii Educationale din Bucuresti”, confinantat de Banca Europeana pentru Investitii, Primaria Municipiului Bucuresti a consolidat un numar de 100 de scoli.