Acasă Imobiliare Scandal cat un bloc cu 12 etaje in Sectorul 4! O cladire...

Scandal cat un bloc cu 12 etaje in Sectorul 4! O cladire mamut se construieste langa Oraselul Copiilor, pe SPATIUL VERDE!

1462
Încă un bloc cu probleme de legalitate se ridică în Capitală. În apropierea Parcului Orăşelul Copiilor, pe un fost spaţiu verde, a început şantierul pentru o clădire cu douăsprezece etaje. Primăria a autorizat lucrările dar locuitorii din zonă şi Inspecţia de Stat în Construcţii reclamă nereguli.
Locuitorii caselor de pe Strada Intrarea Urcuşului aveau până nu de mult un singur vecin: Parcul Orăşelul Copiilor. Un şantier pentru un bloc a apărut însă din senin. Reprezentanţii Primăriei îi contrazic pe locuitorii din zonă. Susţin că terenul pe care se construieşte acum nu a făcut niciodată parte din parc şi a devenit proprietate privată.

În plus, autorizaţia pentru bloc a fost emisă „în baza tuturor avizelor necesare stabilite în certificatul de urbanism şi cu respectarea legislaţiei în vigoare”.

În timp ce Primăria Sectorului 4 spune că toate autorizaţiile sunt în regulă, Inspectoratul de Stat în Construcţii are altă părere. Au fost încălcate câteva reguli de urbanism şi totodată lipsesc avizele necesare pentru utilităţile urbane.
Mai mult, potrivit unui răspuns transmis Ştirilor TVR de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, blocul va avea 12 etaje deşi regimul maxim de înălţime aprobat în acea zonă este de P plus 10.
Reprezentanţii ONG-urilor acuză şi ei autorităţile locale pentru că au acceptat distrugerea unui spaţiu verde.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a cerut prefectului Municipiului Bucureşti să atace în contencios administrativ autorizaţia de construcţie a blocului emisă de Primăria Sectorului 4.

<