Sase romani suspecti de imbolnavire cu noul coronavirus, adusi de urgenta la Bucuresti

Șase români de pe vasul de croazieră Diamond Princess, pe care au fost depistați peste 600 de pasageri infectați cu noul coronavirus, au ajuns, sâmbătă dimineață, în București cu o aeronavă specială trimisă de Ministerul Apărării la Berlin, transmite Mediafax.

<

Aeronava militară trimisă de Ministerul Apărării la Berlin pentru a prelua cetățenii români de pe nava de croazieră Diamond Princess, a aterizat la Baza aeriană 90 din București în jurul orei 07.00.

O nouă misiune specială a Forţelor Aeriene RomâneO aeronavă de tip C-27J Spartan aparținând Forțelor Aeriene Române a…

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro pe Vineri, 21 februarie 2020

Cei șase români aflați la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, care și-au exprimat dorința de a reveni în țară, vor fi duși într-o locație secretă din Capitală unde vor fi ținuți în carantină 14 zile.
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, sâmbătă dimineață, că procedurile au fost elaborate încă de acum șase săptămâni.

”După 14 zile vor fi testați încă o dată”, a spus Tătaru într-o intervenție telefonică la Digi 24. Dacă vreunul are simptome în timpul carantinei, ”este dus la Matei Balș, este testat și se va proceda în consecință”.

Tătaru a mai precizat, pentru Mediafax, că cei aflați în carantină ”sunt verificaţi zi de zi de DSP-ul din Bucureşti, sunt izolaţi, au camere în care au toate dotările, li se aduce masa, li se schimbă lenjeriile”.

Dintre cei 6 veniți sâmbătă în țară, doi erau pasageri pe nava de croazieră, iar patru membri ai echipajului.