Acasă Bucuresti S-a SUCIT Firea: Evenimentele culturale si sportive POT FI ORGANIZATE pe strada!

S-a SUCIT Firea: Evenimentele culturale si sportive POT FI ORGANIZATE pe strada!

536

Primarul General, Gabriela Firea, a răspuns reacțiilor virulente din spațiul public. În cadrul unei intervenții telefonice la Antena 3, primarul general a dat asigurări că evenimentele culturale, sportive sau de divertisment pot fi organizate în Capitală, dar nu în zona 0, care este cea mai aglomerată zonă a Bucureștiului.
De asemenea, Gabriela Firea a mai spus că evenimentele vor fi sprijinite de primărie pentru a fi organizate în Capitală, însă în acest sens vor fi identificate cele mai bune zone pentru a nu fi blocată circulația.

”Eu am spus aseară și insist pe această idee, că evenimentele culturale, sportive sau de divertisment pot fi organizate în condiții extraordinar de bune în Capitală, chiar și în centru, dar nu în zona zero. Și în cartiere, și pe străzi, și în parcuri, dar nu în zona zero, care este cea mai aglomerată din Capitală”, a spus Gabriela Firea.

Duminică, Firea a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi stradale pe parcursul zilelor de weekend. Declarația a stârnit reacții virulente în spațiul public.

„Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic – lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu – ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetăţeni, pentru turişti şi în general respect pentru faptul că nu trebuie să ‘ştrangulezi’ circulaţia cu evenimente – care este foarte bine că se organizează – dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei”, a argumentat Firea la Antena 3.

<