Dupa ce jurnalistii de investigatii de la Rise Project au inceput sa sape in trecutul Gabrielei Firea, mai exact perioada de dinainte de a deveni primar, edilul Capitalei a intrat in direct la Antena 3 pentru a explica faptul ca este nevinovata si ca totul este o campanie la adresa ei.
Rise Project își extinde ancheta, iar liderul PSD care este vizat este primarul Capitalei – Gabriela Firea. Cei de la Rise Project au solicitat mai multe documente care o vizau, încheiate înainte de a fi primar, anunță Antena3.
Într-o intervenție la Antena 3, Gabriela Firea a spus că nu a primit nicio cerere de lămurire și că nu s-a ocupat de afaceri imobiliare. Mai mult, primarul Capitalei a spus că se urmărește discreditarea sa.

<

„Nu am primit nicio solicitare de lămurire sau un set de întrebări, care se întâmplă de obicei. Am mai avut parte de atenția acestei asociații. (…) Fostul meu soț, Răzvan Firea, în 1996 a cumpărat un teren de la o vecină pe care l-a vândut. Eu atunci aveam 20 și ceva de ani, venisem în București, iar Răzvan Firea făcea afaceri imobiliare. Această anchetă a fost difuzată foarte insistent pe Facebook în campania electorală, când am candidat la Primăria Generală. De asemenea, și anul trecut la alegerile parlamentare. (…) Voi primi și eu probabil un set de întrebări și voi aduce un set de lămuriri, pentru că nu m-am ocupat de afaceri imobiliare. Am lucrat 20 de ani la privat. În 2000 am fost purtător de cuvânt al Guvernului. Nu am ce să ascund. Declarațiile mele de interese și de avere sunt publice, sunt anual verificate. Dacă ar fi fost ceva în neregulă, ar fi fost scoase la iveală acele aspecte.”, a declarat Firea la Antena 3.

Transparenta face diferenta