12.8 C
București
joi, ianuarie 27, 2022
Acasă Sectorul 2 Revolutie in Sectorul 2: Primaria renunta la promisiunile guvernului si anunta ca...

Revolutie in Sectorul 2: Primaria renunta la promisiunile guvernului si anunta ca ia pe cont propriu modernizarea stadionului Dinamo

Stadionul lui Dinamo e singurul din Capitală care nu va fi gata la timp pentru EURO 2020. Mai mult, există temerea că arena nu va mai fi deloc construită, din cauza problemelor legislative.
Totuși, dinamoviștii primesc o veste optimistă de la Dan-Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, care susține prin intermediul unei postări pe Facebook că va face tot posibilul pentru ca o nouă arenă să fie construită cât mai repede în „Ștefan cel Mare”. 

„Pe masură ce trec lunile, devine tot mai evident că organizarea Euro 2020, în condiții optime, va fi foarte dificilă. Compania Națională de Investiții a comunicat ieri că a finalizat expertizele tehnice, avizele, studiile de teren și de prefezabilitate pentru stadioanele Arcul de Triumf, Giulești și Steaua, parte din angajamentele asumate de România pentru organizarea la București, în 2020, a 4 partide din cadrul celei de-a 16-a ediții a Campionatului European de Fotbal.
Din nefericire pentru cetățenii sectorului 2, vestea proastă este că Stadionul Dinamo se află încă într-o situație incertă. Presa a comunicat ieri, eronat, că una dintre probleme ar fi legată chiar de lipsa de concurs oferită de Primăria sectorului 2. Dincolo de falsa informație potrivit căreia refacerea PUZ-ului ține de primăria de sector, ea fiind în atribuțiile Consiliului Municipiului București, aruncarea responsabilității în curtea primăriei de sector este, ca să folosim un termen fotbalistic, o fentă ieftină, menită să împartă responsabilitatea între cât mai multe părți.
Prin intermediul ADP sector 2, direcție al cărei coordonator direct sunt, am realizat toate obiectivele necesare unei bune organizări a EURO 2020. Toate lucrările de modernizare și reabilitare din atribuțiile noastre vor fi gata cu un an înainte de prima lovitură de începe a EURO. Noi, pe plan local, vom fi gata. Structurile aparatului guvernamental, cel mai probabil, nu vor fi. Este un eșec ce trebuie asumat de către cei responsabili.
Le promit locuitorilor Sectorului 2 că, indiferent de atitudinea instituțiilor statului, de litigii și rea vointă, de procedurile stufoase ce vor urma, una dintre prioritățile mele va fi găsirea unei soluții pentru a reabilita stadionul Dinamo, un proiect prea mult amânat”.

  • S-a dorit inițial reabilitatea stadionului, dar din cauza problemelor judiciare nu poate fi preluat în cadrul programelor CNI
  • CS Dinamo și CNI au depus documentația pentru un nou amplasament
  • În acest moment au fost contractate lucrările de realizare a studiilor de prefezabilitate și fezabilitate
  • Este necesară suplimentarea suprafeței de teren pusă la dispoziție, astfel încât să fie respectate prevederile UEFA și ISU. De asemenea, este necesară elaborarea și avizarea unui nou PUZ de către Primăria Sectorului 2