Dezvoltatorul Globalworth a anunţat luna trecută achiziția unui teren de 57.000 mp deținut anterior de Coca-Cola HBC Romani, pe care urmează să construiască noul sediu al Groupe Renault Romania din București.
Conform economica.net, noul sediu al gigantului francez va fi construit de Elgan Offices, companie din care Globalworth şi Elgan Group, reprezentată de Simon Roth, deţin părţi sociale egale. Companiile nu au făcut publică valoarea de tranzacţionare a terenului, şi nici la cât se ridică investiţia în noile burouri din vestul Bucureştiului.
Debutul lucrărilor de construcţie va fi marcat de un eveniment la începutul săptămânii viitoare, atunci când va fi turnată fundaţia noului sediu din Bulevardul Preciziei nr. 3G.
Pe terenul cumpărat de la Coca Cola, aflat în proximitatea staţiei de metrou Preciziei, a existat un depozit, demolat în ultima perioadă. Coca Cola mai deţine în zonă un teren pe Bdul. Preciziei nr. 10, unde funcţionează tot un depozit.
Noul sediul al Renault România va avea o suprafaţă de peste 47.000 de mp şi va fi finalizat în primul trimestru din 2019. Producătorul auto a închiriat spaţiul pentru o perioadă de cel puţin 11 ani.
Renault este lider pe piaţa locală cu mărcile Dacia şi Renault şi are în total 16.700 de angajaţi.
Transparenta face diferenta