Brigada Rutiera a reactionat luni dupa ce primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, s-a plans ca a fost „luat la misto” de ofiterul de serviciu, atunci cand a sunat sa semnaleze „o cursa de masini in toata regula” pe strazile Capitalei.

<

„Ieri, 2 mai a.c., Brigada Rutiera a fost sesizata prin apel telefonic de catre o persoana, cu privire la faptul ca pe o artera din sectorul 1 al Capitalei autoturismele circula cu viteza. Pentru verificarea aspectelor semnalate, a fost directionat un echipaj de politie, dotat cu aparatura radar, care a actionat pe artera respectiva”, se anuntat intr-un comunicat al Brigazii Rutiere.

„Pe acel sector de drum, au fost constatate si aplicate 3 sanctiuni contraventionale pentru incalcarea regimului legal de viteza. Brigada Rutiera are drept obiectiv principal reducerea numarului de accidente de circulatie, in municipiul Bucuresti.

Viteza excesiva constituie o cauza generatoare de accidente de circulatie in Capitala, context in care, zilnic, sunt desfasurate actiuni in scopul combaterii incalcarii regimului legal de viteza.

Astfel, de la inceputul anului si pana in prezent, au fost aplicate peste 7.500 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza si retinute 307 permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 zile.

Avand in vedere aspectele sesizate in spatiul public cu privire la modul in care s-a exprimat politistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigazii Rutiere s-au demarat verificari, urmand ca la finalizarea acestora sa fie dispuse masurile legale care se impun”, potrivit comunicatului.

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a relatat duminica pe Facebook ca a reclamat desfasurarea unei curse de masini in centrul Capitalei la Brigada Rutiera, insa atunci cand a sunat ofiterul de serviciu l-a luat la misto – „ca de unde stiu eu ca mergea cu viteza, ca ce, am radar…?”. Edilul a mai spus ca va face o plangere administrativa si spera sa mai existe inregistrarea telefonica.

„Absolut rusinos serviciul Brigazii Rutiere din Bucuresti! Chiar daca sunt primar, daca e vreo neregula in orasul acesta si chiar daca nu este in Sectorul 6, mi se pare normal sa umblu cu papucii de cetatean si sa semnalez cand ceva nu este in regula. Sun la telefonul de serviciu, nu direct la ministru.

In aceasta seara am decis sa ies la plimbare in Centrul orasului cu familia, apoi am luat-o pe jos, pe langa Guvern si am ajuns pe Bd. Aviatorilor unde tocmai se desfasura o cursa de masini (categoria Lamborghini) in toata regula. Motoare turate la maxim, viteze foarte mari de peste 150 km.

Moment in care, na, zic sa sun la Brigada Rutiera Bucuresti sa le spun oamenilor sa stie, am zis ca ajut. Rezultatul a fost ca ofiterului de serviciu, pe care l-am deranjat de Paste, a fost sa ma ia la misto. Ca de unde stiu eu ca mergea cu viteza, ca ce, am radar…? Si mi-a inchis telefonul in nas.

Doua chestiuni:

(1) marti voi face o plangere administrativa, sper sa aiba inregistrarea.

(2) daca vreodata intalniti astfel de atitudini la Politia Locala a Sectorului 6, vreau sa stiu”, a scris Ciprian Ciucu duminica pe Facebook.