Ministrul Sănătății, Victor Costache, a precizat că vor fi reluate testele la institutul Matei Balș atât în cazul persoanei confirmate cu coronavirus, cât și în ceea ce îi privește pe cei 7 membri ai familiei acestuia. Raed Aradat a îndemnat la calm punctând că virusul nu se poate transmite în zonă din moment ce s-au laut măsuri de izolare.

<

„La Matei Balș testele se vor repeta. Se vor repeta testele și la cei 7 care au stat în casă cu pacientul”, a spus ministrul Sănătății, Victor Costache.

Raed Arafat a dat asigurări că nu există vreun pericol ca virusul să se extindă în zonă, întrucât persoanele suspecte sunt izolate la domiciliu.

„Virusul nu poate fi extins. Virusul nu se transmite la distanța. Virusul nu o să zboare și o să se ducă la un alt om”, a declarat Raed Arafat.

Primul român confirmat cu coronavirus a fost confirmat, el fiind din județul Gorj. Acesta va fi transportat la București, iar familia sa, care numără încă 7 membri, este în carantină la domiciliu și se află sub pază. Însă, ceea ce este foarte grav este că între cei 7 membri ai familiei se află și persoane vârstnice, cele care sunt cele mai expuse la boală.

Raed Arafat a precizat, miercuri seara, că cei 7 membri ai familiei au fost testați și rezultatele au fost negative.

”Bolnavul e în stare bună. El va fi transportat la spital cu un echipaj de la ISU Dolj la Spitalul Matei Balș. În casa respectivă mai sunt 7 persoane. Toate au fost testate negativ. Dar, pentru că a fost un contact direct, vor rămâne în izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă, timp de 14 zile, iar apoi vor fi testați. Dacă, între timp, vreunul prezintă simptome, va fi scos și dus la spital.

Transparenta face diferenta