Giovani Becali, proaspăt eliberat condiționat din închisoare după ce a executat doi ani din pedeapsa primită în Dosarul Transferurilor a fost văzut pe un aeroport în zona protocolului diplomatic, sfidând astfel coada formată în partea destinată celorlalți călători. Dezvăluirea a fost făcută de fostul secretar de stat din ministerul Muncii, Valeriu Nicolae, pe pagina sa de Facebook

<

”Giovani Becali – cel care ne explica tuturor ce înseamnă să fii mafiot de mafiot este în fața mea în aeroport. Nu se oprește la coada la care sunt vreo 20 de oameni (4-5 minute de așteptare) ci se duce direct la protocol diplomatic. Ofițerii de serviciu îl salută ca și cum ar fi vreun demnitar care merită salutat și nu un mafiot abia ieșit din pușcărie care a tras țepe de milioane, dacă nu de zeci de milioane de EUR statului român. Becali trece liniștit controlul pe la punctul rezervat diplomaților.Între timp un alt șmecher care crede că este special și nu stă la coadă este pe toate posturile de televiziune cerând socoteală primului-ministru pentru că acesta și miniștrii din jurul lui critică niște măsuri nesimțite menite să aducă voturi penalilor de pe listele partidului pe care îl conduce aruncând în același timp bugetul în aer.Ufff”, a scris Valeriu Nicolae pe Facebook.

Instanța a decis, pe 14 septembrie, că Ioan Becali poate fi eliberat condiționat, după ce acesta a ispășit aproape doi ani din cei șase ani și patru luni de închisoare la care a fost condamnat în Dosarul Transferurilor.
Ioan Becali a fost condamnat în martie 2014, în Dosarul Transferurilor, la 6 ani și 4 luni de închisoare, alături de alți șapte oameni grei din fotbalul românesc. Ei au fost găsiți vinovați pentru că ar fi transferat nelegal mai mulți jucători.

Transparenta face diferenta