Liderul PNL Sector 2, profesoara Monica Cristina Anisie, și viceprimarul liberal al Primăriei Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, sunt artizanii unui proiect educațional ambițios: înființarea unui Centru Educațional dedicat copiilor. Practic, toți elevii din București pot beneficia în acest centru de pregătire gratuită pentru examenele de Evaluare Naţională și Bacalaureat, dar și pentru concursuri și olimpiade naționale. Aproximativ 84 de profesori din învățământul preuniversitar, membri PNL, vor participa la acest proiect.
Noul lider al PNL Sector 2, Monica Cristina Anisie, este de peste 20 de ani profesoară de limba și literatura română. Ea spune că ideea acestui proiect a venit natural, atâta timp cât PNL are resurse umane importante în domeniul educației.
”Sunt 84 de profesori din învățământul preuniversitar, afiliați la noi la partid și șapte profesori universitari, și ne-am gândit că, în felul acesta, putem să îi ajutăm pe copiii din sectorul 2, dar și pe cei din alte sectoare, porțile proiectului fiind, de altfel, deschise pentru copiii din toată Capitală.
Această resursă umană este, după cum știți, foarte bine pregătită, fiind profesori foarte cunoscuți la nivelul Bucureștiului și nu numai, sunt inspectori școlari, inspectori din cadrul Ministerului Educației, profesori cu experiență în propunerea de subiecte la examenele de Evaluare Națională, dar și Bacalaureat. Avem în vedere atât disciplina de limbă și literatură română, dar și matematica, fizica, istoria și chimia, disciplinele socio-umane sau informatica, obiecte de studiu pe care elevii le susțin atât la examenul de Bacalaureat, dar și la Evaluarea Națională.
Acest Centru Educațional se va numi Educația la 2 sau Educația la pătrat pentru că ne dorim să devină și un Centru de (re)creație activă pentru copiii din sector”, spune Monica Cristina Anisie.
Pe lângă experiența de două decenii în educație, noul lider al PNL Sector 2 are și cunoștințe aprofundate în domeniul administrației centrale, fiind, de altfel, inspector, director în Ministerul Educației și, nu în ultimul rând, secretar de stat în acest minister.
”Cred că am coagulat în jurul meu foarte multe persoane și, evident, energii pozitive, eu iubesc foarte mult copiii și niciodată nu am renunțat la profesia mea, indiferent de funcția administrativă ocupată într-un moment sau altul.
Am avut chiar o experiență care m-a impresionat. Eram secretar de stat în Ministerul Educației  dar, în același timp, eram și profesoară de română și diriginte la clasa a V-a. După ce s-a încheiat anul școlar, un părinte a venit la serbare și mi-a spus: ,,Doamna diriginte, vreau să vă cer iertare pentru că, la începutul anului școlar, am gândit în felul următor: s-a zis cu orele de română ale copilului meu! Doamna nu o să vină, fiind ocupată la minister, mai este și diriginte, s-a încheiat cu clasa a V-a pentru copilul meu! Nu numai că ați venit la ore, mi-a mai spus, dar ați făcut mai mult decât ceilalți profesori care nu dețin alte funcții!” Este o satisfacție uriașă pentru un profesor să audă de la părinții elevilor săi asemenea cuvinte!
Cu riscul de a mă repeta, vreau să vă spun că iubesc mult această profesie, iubesc copiii, am și eu un copil, și mi-am dorit întotdeauna ca un profesor să-și dedice viața rezultatelor pe care le va vedea în timp prin copiii cărora le construieşte viitorul!”, a completat profesoara Monica Cristina Anisie.
Potrivit liderului PNL Sector 2, campania de recrutare a elevilor care vor să participe la proiect a început pe 9 septembrie și se va încheia pe 1 octombrie. Patru zile mai târziu, pe 5 octombrie, Centrul Educațional se va deschide oficial. Iar grupul țintă nu este reprezentat doar de copiii din Sectorul 2, programul fiind accesibil tuturor elevilor din Capitală, în mod gratuit.
”Am mai avut, în sectorul 2, un proiect de succes, la care de altfel veneau părinți din sector şi solicitau consiliere în ceea ce privește parcursul educațional al copiilor. De aceea, acum, prin acest nou proiect, ne-am gândit să realizăm o pregătire adecvată pentru examenele naționale, Evaluare Naţională și Bacalaureat, dar și pentru olimpiade şi concursuri şcolare, pentru că, așa cum v-am spus, avem profesori foarte bine pregătiți. Mai ales că totul este gratuit și este realizat, exclusiv, în interesul copiilor din București. Profesorii vor veni și preda voluntar”, a mai spus Monica Anisie.
Citeste mai multe pe PSNEWS.RO

<