Stiri Bucuresti actualitate
Programul complet al PARADEI MILITARE de la Arcul de Triumf! Vezi la ce ora vor trece avioanele F-16!

Festivitatea de Ziua Naţională va începe la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf, când este programată sosirea preşedintelui Klaus Iohannis. Va urma salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi salutul gărzii.
Soprana Carla Muşat, solistă a Ansamblului Artistic al Armatei şi Muzicilor militare, va cânta imnul naţional, acompaniată de orchestra reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, orchestra Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi a Brigăzii 1 Mecanizată ”Argedava”, şi de corul studenţilor Academiei Tehnice Militare.
Defilarea militarilor va începe după depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României.
Parada va fi deschisă de militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, echipaţi cu noua ţinută de luptă a forţelor terestre. Potrivit MApN, aceasta oferă o protecţie îmbunătăţită militarilor, având printre altele capacitatea de a fi impermeabilă şi rezistentă la foc.
Defilarea va continua cu un detaşament format din militari răniţi în misiunile executate în afara graniţelor, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.
Vor intra pe sub Arcul de Triumf militari din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, paraşutişti din Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Şoverth”, vânători de munte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, militari din Forţele pentru Operaţii Speciale, dar şi din celelalte arme – genişti, Forţele Aeriene, Forţele Navale, Poliţie Militară, precum şi forţe ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.
De asemenea, vor defila studenţi ai Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, dar şi studenţi şi medici rezidenţi ai Institutului medico-militar. Va fi prezent la paradă un detaşament al Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” şi unul al Colegiului Naţional Militar ‘Dimitrie Cantemir’ din Breaza. Un grup de defilare va al studenţilor Academiei de Poliţie „A. I. Cuza” va trece şi el pe sub Arcul de Triumf.
Defilarea terestră se va încheia cu două detaşamente – unul cu drapele de epocă purtate de tineri militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, iar cel de-al doilea, al Asociaţiei „Tradiţia Militară”, cu uniformele şi echipamentul Armatei Regale Române din anii 1915 – 1918: de Infanterie, de Grăniceri şi de Vânători de Munte.
Defilarea tehnicii de luptă va fi deschisă de aviaţie. Vor survola Bucureştiul elicoptere IAR-330 Puma ale Armatei, apoi elicoptere MI-8 şi MI-17 şi Eurocopter-135 ale Ministerului Afacerilor Interne. Ele vor fi urmate de C-27J Spartan şi C-130 Hercules, aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene.
Parada aeriană va continua cu trecerea avioanelor de antrenament şi atac la sol IAR-99 şi, în varianta modernizată, IAR-99 Şoim şi se va încheia cu evoluţia a două formaţii de zbor cu avioane supersonice MIG-21 LanceR şi a unei formaţii de avioane supersonice F-16 Fighting Falcon achiziţionate anul acesta.
La sol, vor defila vehicule militare precum transportoarele blindate Piranha şi Zimbru, tancurile TR-85M1, autovechiculele pentru operaţii speciale URO VAMTAC, maşinile de luptă ale infanteriei MLI-84M Jderul, sistemele antiaeriene Gepard.
De asemenea, bucureştenii vor putea vedea rachetele sol-aer Hawk şi OSA-AKM, lansatoarele multiple de rachete LAROM, sisteme radar şi autostaţii radio.
Ministerul Afacerilor Interne va participa cu motociclete ale Poliţiei Rutiere, autospeciale de intervenţie, dar şi cu un autolaborator criminalistic şi unitate mobilă de intervenţie în cazul dezastrelor. De asemenea, vor putea fi văzute diverse vehicule ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră, ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Serviciului Român de Informaţii.
Defilarea se va încheia cu trecerea pe sub Arcul de Triumf a Cavaleriei Jandarmeriei Române şi a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.
În premieră, detaşamente militare din Germania, Marea Britanie, Italia şi Slovacia vor participa la parada de Ziua Naţională a României, alături de militari ai unor state care au mai defilat de 1 Decembrie şi în anii trecuţi.
Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece militari din Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi Statele Unite ale Americii.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, militarii germani care vor defila fac parte din Batalionul de gardă, unitatea Bundeswehr-ului care asigură garda protocolară de onoare în timpul vizitelor de stat şi al altor evenimente oficiale. Grupul de defilare polonez aparţine Batalionului Reprezentativ al Armatei Poloniei, o structură militară a Forţelor Armatei Poloniei, responsabilă cu organizarea ceremoniilor militare, subordonată Comandamentului Garnizoanei Varşovia.
Militarii moldoveni sunt din Garda de Onoare a Republicii Moldova şi, deşi au mai participat la paradele militare de Ziua Naţională a României, va fi pentru prima dată pentru ei când vor defila pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti.
Din Italia vor veni patru militari din Regimentul Lancieri di Montebello. De asemenea, în premieră la parada militară naţională, participă reprezentanţii armatei Slovaciei. Aceştia aparţin Gărzii de Onoare, unitate care desfăşoară ceremonii de protocol la nivelul guvernului şi al Parlamentului Republicii Slovacia.
Tot pentru prima dată, bucureştenii îi vor vedea defilând pe militarii spanioli. Drapelul acestei ţări va fi purtat de locotenent-colonelul Juan Antonio Pińa Sanchez, ofiţer responsabil cu comunicarea strategică, în cadrul Comandamentului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est de la Bucureşti, de locotenent-colonelul Jose Luis Mate Sanchez, locţiitor al comandantului la unitatea românească pentru integrarea forţelor NATO, precum şi de locotenent-colonelul Sixto Martínez Moneo, ataşat de afaceri interne în România, Ungaria, Slovenia şi Republica Moldova.
Armata Marii Britanii va fi reprezentată la defilare de militari din cadrul Regimentului Regal Irlandez „Pipes and Drums (Cimpoaie şi Tobe)”.
Defilarea reprezentanţilor forţelor armate străine se va încheia cu un detaşament din SUA compus din puşcaşi marini şi militari din Batalionul 2 Puşcaşi Marini şi Batalionul 2 Sprijin Logistic de luptă din Baza Camp Lejeune din Carolina de Nord.
Stiri Bucuresti actualitate
După țeapa dată Bucurestiului cu Firea, turcii au împânzit Europa cu otokarele lor pline de defectiuni

Sunt cu sutele defectele pe care le înregistrează autobuzele turcești Otokar, un exemplu în acest sens fiind flota care operează în capitala României, aflăm dintr-un material RADOR preluat de publicatia carandmotor.gr.
Otokar este cel mai mare producător de autobuze din Turcia, exportând, desigur, și pe teritoriul european. Cea mai mare comandă de modele de până în acest moment este cea făcută de Municipiul București în 2018 și a inclus cumpărarea a 400 de autobuze pentru nevoile capitalei României.
Potrivit ultimelor relatări, această mare afacere între Otokar și Municipiul București, care a ajuns la aproape 100 de milioane de euro (fără impozite), nu este una dintre cele mai de succes pentru turci, autobuzele lor prezentând probleme încă din primele zile de circulație.
Potrivit presei din România, autobuzele Otokar au prezentat probleme încă de la început, șoferii și utilizatorii raportând că defecțiunile au început încă de la fabricarea lor. De exemplu, există relatări despre uși care se închid cu dificultate și apoi… nu se mai deschid, dar și despre randamentul problematic al sistemului de climatizare.
În afară de problemele de mai sus, au apărut și probleme mai grave, după ce autobuzele turcești au înregistrat sute de defecțiuni la componentele lor mecanice și electrice, printre care defecțiuni la circuitul electric, suspensie și sistemul de direcție.
Autobuzele achiziționate de Municipiul București sunt Kent FL, cu o lungime de 12 metri (320 de exemplare), același model cu caroserie de 10,5 metri (50 de exemplare) și Kent FL articulat de 18 metri (30 de autobuze).
Problemele înregistrate permanent de autobuzele Otokar la București provin, potrivit unor relatări, și din cauza proastei lor întrețineri, care a fost preluată de o companie privată, în conformitate și cu contractul pe care turcii l-au semnat cu primăria. În acest contract, Otokar s-a angajat să ofere o garanție de patru ani și 240.000 km în primii patru ani, cu acoperirea costurilor oricăror reparații.
Proasta întreținere, precum și piesele de schimb de proastă calitate despre care se spune că ar fi utilizate pentru repararea autobuzelor, au făcut ca un număr mare dintre aceste autobuze să rămână în atelier pentru un total de 315 zile într-o perioadă de patru ani, adică aproape un an în afara funcționării.
Acum turcilor li se cere să plătească o sumă de 405 euro pentru fiecare zi în care autobuzele lor nu au deservit publicul bucureștean. În acest moment, problemele pe care le prezintă autobuzele nu numai că nu au fost rezolvate, ci se repetă și cu mare frecvență. Totul arată că va exista o continuare întrucât a fost demarată și o anchetă cu privire la condițiile în care s-a făcut achiziția, deoarece este suspectată luarea de mită.
Stiri Bucuresti actualitate
Cea mai mare neintelegere a parintilor: Avizul epidemiologic NU trebuie prezentat la începutul fiecărui an școlar!

Avizul epidemiologic este necesar doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar.
Documentul de la medic trebuie adus doar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar.
„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, se arată în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.4629/2021
Stiri Bucuresti actualitate
Ion Tiriac o critica pe Simona Halep: ”O spun cu tot respectul…”

Ion Țiriac (83 de ani), unul dintre apropiații Simonei Halep, consideră că sportiva din Constanța ar fi putut atinge performanțe mai mari, dacă ar fi avut un alt program de pregătire, încă de la vârsta de 14 ani.
Miliardarul român i-a dat și un sfat Simonei, jucătoare care va împlini 31 de ani în septembrie: „Să aibă grijă de fizic!”.
„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba…să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.
Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3. La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Atac cu cutitul intr-un mall din Bucuresti! ”O singura persoana a sunat la 112 si a filmat, a facut diferenta dintre viata si moarte”
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Restaurante de lux in Bucuresti, cu mizerie in bucatarie si mancare expirata!
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Moarte ciudata: Cine este tânărul care s-a aruncat de la etajul 25 al unui turn din Capitală?
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Mai mare rusinea: Magazine McDonalds și KFC închise în București pentru ca furau la cantar!
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Sinucidere suspecta in Bucuresti: La 25 de ani s-a aruncat de la etajul 25, dupa o cina singuratica
- Sectorul 23 săptămâni in urma
Doliu in Primaria Sectorului 2: A murit cel mai tanar consilier local
- Transport4 săptămâni in urma
Aceasta este cea mai periculoasa intersectie din Bucuresti
- Transport4 săptămâni in urma
Noul an aduce camere de supraveghere in cele mai importante intersectii ale Bucurestiului. Vor sti totul despre soferi
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te