Gabriela Firea a anuntat, marti, ca luni nu a intrat in sala de clasa pentru a-si face poze electorale cu copiii, ci duminica seara. Insa luni a declarat, dupa izbucnirea scandalului, ca s-a aflat in sala de clasa in aceeasi zi: „Da, toti parintii si copiii mici au acces, doar in grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineata”. Politia Ilfov a anuntat ca se autosesizeaza.

<

„Sa vina Politia sa ne ancheteze! Dar sa vina repede! Ca vad ca la faza asta a ajuns campania in Bucuresti!

Factual : in seara de 13 sept, INAINTE de inceperea scolilor, am mers cu sotul meu sa verificam pregatirile sanitare pentru luni dimineata, fiecare in scolile din orasul in care este primar.

La ora 19,30 ne-am oprit la o scoala pentru a intra in direct la Romania Tv. Avem si MARTORI : echipa RTV, angajati ai scolii, paznici.

Au intrat si copiii cu noi. Am facut o fotografie in 10 secunde. Am postat a doua zi dimineata o incurajare si un mesaj pentru copii, profesori si parinti, avand ca ilustratie fotografiile facute SEARA. Totul a fost dezinfectat.

Luni, 14 sept, NU am intrat in clase! Copiii aveau luni o programare la doctor si am fost foarte dimineata, inainte de a veni ceilalti copii si parinti, doar pentru manuale. NU AM MAI INTRAT IN CLASE!

Am si explicat situatia ieri, cui m-a intrebat. Dar s-a inteles ce s-a vrut… nu adevarul!

Eu zic sa vina mai repede Politia, sa ne retina! Sa-i ia la intrebari si pe copii! Dar urgent! N-aveti treaba cu Nicusor! Ascuns fiind in debutul pandemiei, facea trafic de influenta prin tele-munca!

Punea presiune pe functionari din primarie, pentru prietenul lui, interlopul Mitrache zis Caine, cunoscut ca proxenet si dealer de droguri. Si constructor ilegal de casa si restaurant in parc! Un fleac!

O nimica toata! Hai cu poza! Tare, tare! Hai si cu arestare!”, a scris Firea pe Facebook.

Luni insa, intr-o declaratie pentru G4Media, Firea a recunoscut ca a intrat in clasa in prima zi de scoala.

„Da, toti parintii si copiii mici au acces, doar in grupuri de 5, pentru a prelua manuale. Noi ne-am dus foarte dimineata, pentru ca aveam o programare la doctor cu cei mici, nu era inca nimeni sosit in scoala. Nu am interactionat cu alti parinti sau elevi. Am purtat masti in interior. Le-am dat jos 30 de secunde pentru o fotografie”, a declarat Firea.

Politia Ilfov a anuntat, luni, ca s-a autosesizat in cazul incalcarii regulilor sanitare anti-coronavirus de catre cuplul Gabriela Firea-Florentin Pandele. Cei doi au intrat intr-o sala de clasa pentru a-si face poze electorale alaturi de copii.

„In urma aparitiei in spatiul public a acestor imagini, va informam ca Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a demarat verificari in acest sens”, a comunicat, pentru Ziare.com, comisarul-sef Anne-Marie Ciolca, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Ilfov.

Gabriela Firea si Florentin Pandele s-au pozat cu copiii lor intr-o sala de casa in conditiile in care accesul partintilor este interzis in salile de clasa, ca masura de protectie impotriva infectarii cu Covid-19.

Firea si Pandele au intrat in sala de clasa a copiilor lor pentru a-si face fotografii. Imaginea a fost ulterior eliminata de pe Facebook.

Conform Ordinului publicat de Ministerul Sanatatii, parintii nu au acces in curtea unitatii de invatamant si nu vor insoti copiii in cladirea acesteia, cu exceptia cazurilor speciale, pentru care exista aprobarea conducerii scolii.

Iata de exemplu ce a anuntat Scoala Gimnaziala nr.1 Bistrita.

”Accesul parintilor in unitatea de invatamant este interzis, stim …dureros pentru prima zi de scoala, dar va promitem ca noi o sa fim la scoala parintii lor ! Va dorim multa sanatate, optimism, rabdare si incredere ca totul o sa fie bine. Suntem GENE 1, impreuna o sa trecem cu bine si peste asta!”, a scris pe Facebook Scoala Gimnaziala nr. 1 Bistrita.

Transparenta face diferenta