Acasă Opinii Primii lideri de la București care salută victoria pro-europenilor în alegerile din...

Primii lideri de la București care salută victoria pro-europenilor în alegerile din Moldova

64

Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate, o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, declară duminică seară liderul PNL, Ludovic Orban. „În sfârșit, vești bune de peste Prut”, transmite și europarlamentarul PMP Eugen Tomac, născut în sudul Basarabiei, după primele rezultate preliminare.

„Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană”, transmite Ludovic Orban.

El afirmă că decizia organizării alegerilor anticipate s-a dovedit una corectă.

„Felicitări președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru decizia organizării alegerilor anticipate, care s-a dovedit una corectă, și pentru determinarea de a crede într-un viitor mai bun pentru toți cetățenii moldoveni. Mă bucură nespus mobilizarea diasporei și hotărârea de a-și face auzită vocea în favoarea compatrioților din Republica Moldova. În calitate de președinte al PNL, am fost și voi rămâne alături de Partidul Acțiune și Solidaritate, față de care mă leagă nu doar apartenența la aceeași familie politică europeană, ci și același atașament pentru un parcurs democratic și pro-occidental al Republicii Moldova”, conchide președintele PNL.

„În R. Moldova rezultatele preliminare arată astfel, conform after-poll:

PAS – 55,1 %

Blocul comuniștilor și Socialiștilor 24%

Partidul Sor 8,1%

…….

AUR 0,9%”, transmite Eugen Tomac.

<