Acasă Opinii Avertismentul lui Oreste pentru coalitia de guvernare: Maxim 6 luni…

Avertismentul lui Oreste pentru coalitia de guvernare: Maxim 6 luni…

343

Jurnalistul Oreste Teodorescu a transmis miercuri un avertisment pentru politicienii de la putere, mesajul principal fiind ca desi a trecut ceva vreme de la alegeri, rezultatele intarzie sa apara si alegatorii incep sa-si piarda rabdarea.

”Mi-am facut o profesiune de credinta de a nu comenta nimic despre partidele politice ajunse la guvernare, in primele 6 luni de la castigarea alegerilor! Sunt un jurnalist asumat de dreapta, si oricat de greu, asa am procedat si cu politicienii de stanga!

Acum ma adresez coalitiei formate din PNL-USR Plus si UDMR, partide care au ajuns la Palatul Victoria si datorita efortului meu, in campaniile precedente, adresandu-le un prim avertisment: timpul pentru demararea reformei statului roman nu mai curge in favoarea voastra!

Am asteptat infrigurat pana astazi sa vad demararea procedurilor de schimbare fundamentala a mentalitatilor retrograde, corupte si fara viziune din administratie, legislatie, justitie si constat cu amaraciune ca cel putin pana cand scriu aceste randuri, nu am vazut decat alte personaje catarate la butoane, dar care nu fac altceva decat sa continue oribila contra vocatie a partidelor de a se preoucupa exclusiv de distribuirea resurselor nationale catre propria clientela fie nationala, fie chiar internationala.

Ati promis in campanie, ca prioritara, reformarea statului, primenirea clasei politice, transparenta in decizii si cheltuirea banului public in investititii sustenabile. Majoritatea covarsitoare a celor care v-au votat au crezut promisiunile ca veti reda demnitatea romanilor si veti restabili domnia legii si respectarea libertatilor.

Nu va cere nimeni sa faceti miracole cat ai bate din palme, dar a trecut o jumatate de an de la castigarea parlamentarelor si nu ati inceput nimic. Liberalii si useristii par preocupati exclusiv de congresele interne si luptele intestine pentru putere, iar UDMR-ul urmareste strict interesul de grup, anuntand ca nu vor sustine niciodata revenirea la democratie prin revenirea la alegerile locale in doua tururi de scrutin…

Ati creat un orizont de asteptare imens, comunicatorii vostri pareau aureolati mesianic cand anuntau taieri de pensii speciale sau absorbtii de fonduri europene record! PNRR cu ale sale 80 de miliarde de euro, incepe sa semene cu promisiunile lui Dragnea.

Guvernati un stat nereformat, ineficient, corupt si sper sa intelegeti, ca spre deosebire de votantii traditionali ai PSD si AUR, care nu au deloc simt critic, publicul de dreapta a inceput deja sa isi piarda rabdarea, pana la pierderea increderii mai e foarte putin. Maxim 6 luni…”, a scris Oreste Teodorescu.

<