Edilul Sectorului 1, Dan Tudorache, a semnat, astăzi, cu președintele Federației Române de Scrimă, Laura Badea, și cu cel al Federației Române de Polo, Călin Garvus, câte un acord pentru modernizarea sălii de scrimă și a bazinului de polo din incinta Bazei Sportive „Floreasca”. La semnarea acordurilor a fost prezent și președintele Comitetului Olimpic Român, fostul mare scrimer Dan Covaliu, scrie bucurestifm.ro.
După semnarea celor două acorduri, în luna iulie, se va trece la întocmirea studiilor de fezabilitate pentru cele două investiții, costurile urmând a fi suportate în totalitate de către Primăria Sectorului 1, a explicat Dan Tudorache.
El a mai afirmat că se află în discuții avansate cu federațiile de rugby, atletism și judo, pentru construcția unor facilități sportive destinate acestor discipline. Spre exemplu, Federația Română de Rugby ar avea nevoie de un teren care ar putea fi amenajat în zona Jiului, a spus edilul din Banu Manta.
Dan Tudorache a mai dezvăluit pentru București Fm că Primăria Sectorului 1 va mai construi încă o sală de scrimă și un bazin de înot, în incintele unor unități de învățământ de pe raza acestei unități administrative. Viitorul bazin de înot ar putea fi construit la Liceul „Media”, în timp ce viitoarea sală de scrimă ar putea să-și găsească locul în curtea Liceului „Nicolae Iorga”, din zona Pieței Domenii.
Însă, primarul Sectorului 1 așteaptă răspunsul la solicitarea adresată Guvernului de a trece Baza Sportivă „Tineretului”, din zona Romexpo în administrarea Autorității Locale a Sectorului 1. Dacă acest lucru se va întâmpla, atunci vom amenaja și bazinul de înot și sala de scrimă în incinta acestei baze sportive, a declarat Dan Tudorache pentru București Fm.

<
Transparenta face diferenta