Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat, miercuri, că problemele cu apa caldă din București sunt din cauza ELCEN, companie deținută de Ministerul Energiei, care a intrat în revizie. Edilul şi-a exprimat speranţa că problemele cu furnizarea apei calde din Capitală vor fi rezolvate în aproximativ o săptămână.

<

„Pot să vă spun că problemele din ultimele 2-3 săptămâni, din București, nu sunt cauzate de noi, sunt cauzate de ELCEN pentru că au decis să intre în revizie simultan cu două centrale.”, a spus Nicușor Dan.

Acesta a precizat că spera să nu dureze mai mult de o săptămână până se rezolva problema.

„O revizie durează între 4 şi 6 săptămâni, sper, deci deja suntem la trei săptămâni de când a început, eu sper să mai dureze o săptămână – o săptămână şi un pic”, a spus Nicuşor Dan

Primarul general susține că o soluție pentru rezolvarea pe viitor a problemei ar fi preluarea ELCEN de la ministerul Energiei.

„Eu am vrut să fiu tot timpul foarte echilibrat în relația cu ELCEN-ul. După cum știți, am dorit să preluăm ELCEN, bineînțeles plătind statului, Ministerul Energiei contravaloarea, tocmai pentru a nu mai fi tot timpul această pasare de răspundere între ELCEN și Termoenergetica, compania noastră”, a mai spus primarul Nicușor Dan.