Primaria Sectorului 6 se lauda ca va fi prima din Romania care renunta complet la hartie

0
456

Conform viceprimarului Constantin Tomescu, la finele acestui an sau cel târziu la jumătatea anului viitor, Primăria Sectorului 6 va fi prima „primărie fără hârtie”.
Această sintagmă nu se referă la faptul că funcționarii ar rămâne în pană de hârtie de scris, ci la digitalizarea completă a administrației publice locale din Sectorul 6.
Mai pe românește, această digitalizare le va permite locuitorilor Sectorului din vestul Capitalei și celor care lucrează aici să depună orice documente și să obțină prin intermediul internetului de la acorduri de funcționare pentru agenții economici, până la certificate de urbanism, autorizații de construire sau locuri de parcare de reședință, a precizat Tomescu.
Viceprimarul Sectorului 6 spune că Autoritatea Locală a decis să meargă în direcția digitalizării pentru a elimina timpul pierdut de cetățeni la coadă, la ghișeele diferitelor direcții sau instituții subordonate, dar și pentru a asigura transparența decizională a procesului administrativ.
Spre exemplu, dacă atribuirea locului de parcare de reședință se va face on-line, fiecare cetățean interesat putând vedea ce locuri de parcare sunt libere sau închiriate, deja, vor dispărea suspiciunile în ceea ce privește atribuirea preferențială a acestora, spune Constantin Tomescu.
„Pe parcursul ultimilor 20 de ani, toate direcțiile sau instituțiile subordonate Consiliului Local al Sectorului 6 au dezvoltat aplicații electronice. Însă aceste aplicații nu sunt interconectate și nu au o interfață cu cetățenii. De aceea, acum se lucrează la integrarea acestor aplicații într-o platformă on-line care să asigure o interfață rapidă și transparentă a Primăriei Sectorului 6 cu cetățenii, cu agenții economici și cu toți cei care au de rezolvat o problemă administrativă pe raza acestui sector”, a explicat Tomescu pentru București Fm
În cadrul acestui proces de digitalizare a Primăriei Sectorului 6, un prim pas îl va constitui lansarea, în luna aprilie, a aplicației pentru atribuirea electronică a locurilor de parcare, a declarat viceprimarul din Calea Plevnei.

<