Acasă Bani Cazul Cinema Favorit: Primaria Sectorului 6 a IROSIT peste o JUMATATE DE...

Cazul Cinema Favorit: Primaria Sectorului 6 a IROSIT peste o JUMATATE DE MILION pe un obiectiv care NU ii apartine!

559

Grija faţă de cultura s-a remarcat in ultimii ani la nivelul Sectorului 6, unde primăria a dat 547 mii de lei pentru executarea proiectului tehnic de consolidare, extindere şi modernizare a cinematografului Favorit, în condiţiile în care obiectivul nu se află în patrimoniul sau în administrarea Sectorului 6.
În cei doi ani electorali, respectiv 2012, când au fost organizate alegerile locale şi cele parlamentare, şi 2014, când au avut loc alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale, la nivelul Municipiului Bucureşti au fost constatate, în urma controalelor Curţii de Conturi, cele mai mari prejudicii.
Campionul neregulilor a fost anul 2014, cu un prejudiciu constatat de 138.280 mii de lei. De altfel, patru sectoare au avut cele mai mari prejudicii în anul 2014, respectiv Sectorul 1, 2, 5 şi 6, anunta gandul.info.
La Sectorul 6, în urma auditului financiar asupra situaţiilor financiare încheiate la 31.12.2012 şi auditului performanţei utilizarii fondurilor de la bugetul de stat şi bugetele locale pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, prejudiciul constatat a fost de 718 de mii de lei. Abaterile constatate au fost în număr de 11.
Spre exemplu, primăria a dat 266 de mii de lei pentru lucrări de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe neexecutate, plus dobânzi în valoare de patru mii de lei, care au fost recuperate integral şi numai o mie lei a fost virată pe destinaţiile legale.
Nu în ultimul rând, primăria a dat 547 de mii de lei pentru executarea proiectului tehnic de consolidare, extindere şi modernizare a cinematografului Favorit în condiţiile în care obiectivul nu se află în patrimoniul sau în administrarea Sectorului 6.
Mai multe pe gandul.info.

<