Comorile Egiptului
Primaria Sectorului 1 a inceput ridicarea rablelor de pe drumuri – Bucurestiul
Ramai alaturi de noi
 Comorile Egiptului

Bucuresti

Primaria Sectorului 1 a inceput ridicarea rablelor de pe drumuri

Primaria Sectorului 1 a inceput ridicarea rablelor abandonate pe domeniul public. Autoritatea locala face precizarea ca este vorba doar despre masinile abandonate, nu si despre cele parcate neregulamentar.

O masina va fi considerata abandonata daca, potrivit legii, stationeaza pe domeniul public de cel putin un an si daca proprietarul sau detinatorul legal este cunoscut, insa exista indicii temeinice, determinate de starea improprie circulatiei pe drumurile publice a autovehocolului, din care rezulta intentia clara a proprietarului sau detinatorului legal de a renunta la exercitarea drepturilor sale asupra masinii.

Procedura legala impune, in cazul masinilor abandonate, ca agentul constatator sa afiseze pe caroserie o somatie prin care i se cere proprietarului sa ridice masina de pe domeniul public, in termen de 10 zile. Daca proprietarul sau detinatorul legal poate fi identificat, acesta va fi somat, prin scrisoare recomandata, sa ridice masina, in termen de 5 zile de la primirea somatiei, scrie bucurestifm.ro.

Loading...

Masinile ridicate vor fi depozitate intr-un spatiu special amenajat apartinand Primariei Sectorului 1, situat pe Soseaua Odai, numerele 3-5. Deoarece spatiul apartine administratiei locale, nu vor fi percepute taxe de depozitare.

In schimb, daca proprietarul sau detinatorul legal doreste sa isi recupereze masina, va trebui sa plateasca 2500 de lei. Din aceasta suma, 2000 de lei reprezinta amenda prevazuta de lege pentru abandonarea masinii pe domeniul oublic, iar 500 de lei contravaloarea serviciilor de ridicare si transport.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
 Comorile Egiptului

Ultimele stiri

Share Page

Close