Primaria Capitalei cheltuie aproape 8 milioane se jumatate de lei pe o statuie care sa fie amplasata unde? In fata circului Globus. Asta in timp ce animalele de la circ ard de vii sau stau in ger.
Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic spune ca printul Rainier al III-lea de Monaco este creatorul Festivalului International de Circ din Monte Carlo, iar Circul Globus a participat, de-a lungul timpului, de mai multe ori la acest festival.
Conform AMPT, ansamblul monumental este compus din statuia printului Rainier al III-lea de Monaco, realizata din bronz si amplasata pe un soclu placat cu granit, si sapte elemente figurative reprezentative pentru circ (clovn, jongler, contorsionist, dresor, elefant odihnindu-se, gimnast cu cercul si acrobati), realizate in marime naturala din bronz. Din acelasi ansamblu face parte si o arena-soclu, un element decorativ circular cu diametrul de 14 metri, pe care se vor fixa cele sapte elemente figurative.
Actuala conducere a primariei sustine ca initierea si avizarea ansamblului monumental printul Rainier al 3-lea de Monaco si toate angajamentele de plata au fost facute in mandatele precedente.
Actuala administratie a avizat formal, ultima plata in cuantum de 48o de mii de lei, se arata intr-un comunicat difuzat de municipalitate si citat de bucurestifm.ro.

<
Transparenta face diferenta