Primaria Capitalei: In Bucuresti va fi ca-n Viena!

0
876
Wagramer Straße, Arbeiterstrandbadstraße (22. Bezirk)
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că pentru Bucureşti un model de management urban performant îl reprezintă oraşul Viena.

‘Cred că pentru Bucureşti un model de management urban performant este oraşul Viena. Săptămâna viitoare începând de luni mă voi afla în vizită oficială în Austria la invitaţia primarului din Viena. Vreau să aduc modelul vienez la Bucureşti din toate punctele de vedere şi în ceea ce priveşte transportul, mediul, sănătate, cultura, turismul, nu în ultimul rând mediul de afaceri’, a afirmat Firea, prezentă la evenimentul ‘Smart City Industry Awards’.

Ea a spus că la nivelul primăriei a fost înfiinţat un nou departament care se ocupă cu atragerea investiţiilor.
Totodată, Firea a amintit că se pregăteşte o licitaţie pentru achiziţionarea a 500 de autobuze dintre care 30% să fie ecologice.
Edilul a mai declarat că în luna decembrie va fi inaugurat Dispeceratul pentru Situaţii de Urgenţă, care este finalizat.
Gabriela Firea a susţinut că la nivelul Bucureştiului există 46 de circuite de biciclişti şi şi-a manifestat speranţa că în perioada următoare, în urma realizării studiilor de fezabilitate şi a licitaţiilor, numărul acestora va creşte.

<