Acasă Bani Primaria Capitalei a marit impozitele. Vezi cat vei plati pentru o masina...

Primaria Capitalei a marit impozitele. Vezi cat vei plati pentru o masina sau o locuinta!

517

Primăria Capitalei a adoptat săptămâna aceasta proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale începând cu anul 2019, punând în aplicare prevederile Codului fiscal.

Astfel, creşterile pentru locuinţele persoanelor fizice rezidente sunt de 1-2 lei pe garsonieră; 2 lei pe apartament cu două camere; 2-4 lei la apartamentele cu trei camere şi 2 -5 lei la apartament cu patru camere, precizează reprezentanţii primăriei.
Creşterile pentru mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică. Astfel, pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2000 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2000 cmc creşterile variază între 13 şi 84 de lei.
Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată, egală sau mai mare de 12 tone, nu a fost indexat, întrucât nivelul impozitului a fost prevăzut la punctele 94 şi 95 din O.U.G. nr.79/ 2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015.
SURSA: Agerpres

<