Acasă Bucuresti Primar de Bucuresti: A promis in campanie ca va face spital si...

Primar de Bucuresti: A promis in campanie ca va face spital si pe terenul disponibil a ridicat PATINOAR!

531

Foarte multi dintre actualii candidati la alegerile locale scot la inaintare realizarile din ultimii patru ani, pentru a convinge alegatorii ca mai merita un mandat. Nu si Rares Manescu, primarul Sectorului 6. Wall-street.ro a luat „la puricat” activitatea unui primar din Bucuresti, cel mai „invizibil”, si anume Rares Manescu, edilul Sectorului 6, al carui mandat se va termina in doar cateva zile. Ce a promis si ce a realizat din acele promisiuni?
De departe, cea mai mare promisiune a primarului Manescu a fost spitalul. Rares Manescu declara la inceputul mandatului ca are cinci batalii de dus – „Avem peste 380 de mii de locuitori, care, din pacate, nu beneficiaza de servicii medicale oferite de un spital, in sensul cat mai actual si mai occidental al cuvantului. Este singurul sector din Bucuresti in situatia aceasta, iar aici vorbim de nevoia unui spital cu sectie de Urgente, cu sute de paturi, un spital care sa acopere toate specializarile, nu de o policlinica sau de o maternitate„.
Dupa patru ani, nu a fost nici macar inceput un spital, cu atat mai putin sa fie finalizat proiectul.
Explicatia Primariei? Desi spatiul era gasit, au facut in loc…spatii pentru patinaj.
„Construirea unui spital in Sectorul 6 a reprezentat un proiect important pentru primarul Rares Manescu. In anul 2012 fusese identificat un teren pe care se dorea constructia spitalului, insa Primaria Municipiului Bucuresti a decis realocarea acestuia pentru construirea de patinoare”.
Explicatia este seaca si fara nicio alta completare – nici de ce nu s-a opus construirii de patinoare in loc de unicul spital din sector, nici cat au costat patinoarele sau de cine au fost „comandate”. Este insa cel putin ciudat ca nu a putut fi gasit un alt loc, intr-un sector mare, pentru a construi un atat de necesar spital. Mentionam ca Sectorul 6 este singurul din Capitala care nu are niciun spital.
De asemenea, exceptand patinoarul din Drumul Taberei si cele din mall-uri, NU a mai fost deschis niciun alt patinoar in ultimii ani. Intrebarea care se pune, deci? UNDE s-au dus banii pe acest patinoar fictiv si, daca tot nu exista, de ce nu s-a construit, totusi, spitalul promis?

<