Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat, din nou, premier pe Ludovic Orban. Anunțul a fost făcut de șeful statului la finalul consultărilor de la Cotroceni cu partidele parlamentare.
Șeful statului a insistat că „soluția corectă” în situația politică actuală sunt alegerile anticipate, în condițiile guvernul PNL care a a venit cu „o agendă reformatoare, s-a lovit de opoziția PSD care a „dorește să oprească lucrurile”.

„Soluția corectă în această situație, cu un guvern care dorește să miște lucrurile, cu un PSD care este foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat este soluția corectă. Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune”, a precizat președintele.
Declarațiile președintelui:

1. Sunt în măsură să vă spun câteva concluzii

Avem un guvern liberal care a venit cu o agendă reformatoare, a dorit să reformeze multe programe, să vina cu îmbunătățiri pe legislația electorală, măsuri economice și sociale în interesul României

  • Avem un PSD care are încă foarte mulți parlamentari care se opune acestor schimbări. Dorește să oprească lucrurile.
  • Ultimul exemplu este elocvent: Guvernul a dorit să aducă îmbunătățiri legislației electorale: alegerea primarilor în două tururi.
  • Soluția corectă în această situație, cu un guvern care dorește să miște lucrurile, cu un PSD care este foarte prezent în parlament, întoarcerea la electorat este soluția corectă. Întoarcerea la electorat înseamnă alegeri anticipate
  • Alegerile anticipate sunt prima mea opțiune.
  • Cred că putem face următorul pas: desemnarea a unei pesoane însărcinate cu formarea unui nou Guvern.
  • Îl desemnez pe Ludovic Orban să formeze un nou Guvern