Tribunalul Comercial din Capitală, un loc specializat unde se vor judeca litigiile comerciale şi unde pentru părţile implicate „timpul şi banii contează cel mai mult“, se va deschide din 1 octombrie în complexul imobiliar Sema Parc, după aproape doi ani de la lansarea proiectului şi a procedurii de găsire şi închiriere a unui spaţiu.

„În urma unei licitaţii am închiriat aproape 3.000 de metri pătraţi în Sema Parc pe o perioadă de cinci ani, iar de la 1 oc­tombrie secţiile şase şi patru (comercial, contencios administrativ şi fiscal) trebuie să se mute din Bulevardul Unirii 37, unde sunt acum, în cadrul Tribunalului Bucureşti în noul spaţiu, unde se vor judeca litigiile comerciale“, a spus pentru ZF Laura Andrei, preşedinta Tribunalului Bucureşti.

Acest tribunal comercial, cum va fi cunoscut în mediul de afaceri, va pleca cu 60 de judecători şi aproape 100 de persoane auxiliare.
Noul spaţiu va avea opt săli de judecată şi zece săli de consiliu. La 31 mai pe rolul Tribunalului Bucureşti era un sold de 30.000 procese comerciale (din 188.000, câte avea Tribunalul Bucureşti) care vor pleca din toamnă în Sema Parc.
Spaţiul va fi amenajat special pentru ce avem nevoie, iar la parter va fi şi un punct de lucru al Oficiului Comerţului, a menţionat Laura Andrei.

<

„Mediul de afaceri şi avocaţii specializaţi pe comercial ne-au cerut de mult un spaţiu adecvat pentru cazurile comerciale, unde pentru părţile implicate timpul şi banii con­tează cel mai mult, a menţionat ea. Sper că acum putem să punem la dispoziţie acest lucru şi vrem să avem judecători din ce în ce mai bine pregătiţi şi specializaţi în aceste litigii co­mer­ciale, astfel ca, în timp, să existe şi pro­ce­duri juridice unitare“, a adăugat Laura Andrei.

Citeste continuarea pe Ziarul Financiar