Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că este „posibil” să amâne, până la finalizarea raportului Gărzii de Mediu, decizia privind cererea de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 făcută de autoritatea locală vineri, în contextul în care operatorul de salubritate nu mai ridica gunoaiele în această zonă administrativă.

<

„Am primit un răspuns de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti care acoperă perioada de 4 şi 5 iunie şi situaţia de la spitale, care a fost rezolvată. Având în vedere că la Garda de Mediu încă se aşteaptă finalizarea raportului, este posibil ca decizia să fie amânată până la acel moment”, a explicat Stoica, într-o declaraţie de presă.

Prefectul Capitalei declara vineri că a solicitat Direcţiei de sănătate publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză şi, în funcţie de constatările acestora, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1, scrie Agerpres.

„Eu sper că în următoarele zile – o zi, două, cel mai târziu luni – să am un răspuns din partea tuturor instituţiilor”, menţiona Alin Stoica.

El preciza că o decizie finală de instituire a stării de alertă se ia în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, însă pentru aceasta trebuie să existe acordul Instituţiei Prefectului.