Acasă Sanatate Populism ieftin: Dupa 4 ani in care n-a facut nimic, Firea anunta...

Populism ieftin: Dupa 4 ani in care n-a facut nimic, Firea anunta constructia spitalului metropolitan exact inainte de alegeri!

299
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat data la care va începe construcția Spitalului Metropolitan din București. Construcția, care va fi de fapt un complex de clădiri, care va include chiar și un campus pentru studenți, va fi demarată în 2020.
„Spitalul Metropolitan Bucuresti, primul spital inteligent din Romania, care va putea concura cu cele mai moderne unitati medicale din lume, devine realitate, asa cum am promis anul trecut.
Avem finalizat Studiul de fezabilitate, iar in martie 2020 vom incepe lucrarile la Spitalul Metropolitan!
Acesta va avea 1000 de paturi, din care 750 pentru spitalizare continua, 31 de sali de operatie, dar si sali pentru investigatii imagistice si medicina nucleara.
Spitalul va asigura pentru bucureșteni și pacienții din țară nu doar servicii medicale la standarde de excelență, ci și conexe: centru de excelență, campus universitar, cazare pentru personalul medical și rudele pacienților, grădiniță si cresa.
Investitia este de 400 de milioane de euro, pentru cladire si dotari.
Cladirea Spitalului Metropolitan, circuitele medicale precum si dotarea cu aparatura ultramoderna se vor finaliza in 3 ani.
Anual vor fi tratați în regim de spitalizare continuă circa 45 000 de pacienți, iar în sistem ambulator, peste 280.000”., anunță Gabriela Firea.

<