Probleme pentru șoferii din Capitală. După ce autoritățile au anunțat că parcările din oraș au devenit insuficiente din cauza numărului mare de autovehicule, o altă deficiență stă să dea peste cap traficul.
Noua problemă este legată de semafoare. Polițiștii au făcut apel în acest sens, fenomenul fiind unul extrem de grav în oraș.
Semafoarele se blochează, astfel că polițiștii sunt nevoiți să stea în intersecții pentru a dirija traficul.

<

”Când cad semafoarele scoatem echipaje de 2 sau 4 agenţi de circualţie într-o singură intersecţie pentru a dirija traficul. Dacă într-o singură zi se blochează 10 intersecţii, dirijarea circulaţiei ne blochează şi nouă aproximativ 40 de agenţi. Problema noastră este că nu prea avem aşa mulţi agenţi. Cazurile de blocaj sunt din ce în ce mai dese, lucru care va conduce traficul bucureştean către colaps, în scurt timp”, au dclarat surse din cadrul Poliţiei Rutiere, potrivit Libertatea.

Situația este una reală și destul de grav în București, mai ales că Primăria Capitalei a semnat cu firma UTI un contract de 20 de milioane de euro pentru implementarea unui sistem de semafoare în perioada 2007-2009.
În Municipiul Bucuresti sunt 434 de intersecţii semaforizate, iar în sistemul inteligent de management al traficului sunt integrate doar 171 de intersecţii, mai scrie sursa citată.