Intra in contact cu noi

Sectorul 1

PNL si-a ales liderii in Sectorul 1. Cine intra in lupta?

Publicat cu

pe

Organizația PNL Sector 1 și-a ales, vineri, conducerea, al carei mandat este câștigarea alegerilor locale și parlamentare din acest an. Sebastian Burduja, numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor, a fost reconfirmat la conducerea filialei locale a PNL, urmând să fie secondat de doi prim-vicepreședinți : Tănase Stamule, consilierul de stat al premierul Ludovic Orban pe probleme economice, și Andrei Diaconescu.
Totdată, în conducerea organizației locale au fost aleși opt vicepreședinți: Dan Niculae Podaru, Oana Diana Crețu, Silviu Văduva, Doru Valentin Ducan, Daniela Chiriac, Silviu Florin Mărgean, Dragoș Cosmin Lucian Preda și Andrei Romică Baciu.
Dupa desemnarea conducerii organizației locale, aceasta va incepe organizarea algerilor locale. Pana la sfarsitul lunii februarie, BEX al PNL ar urma sa desemneze candidatul la Primaria Sectorului 1.
Tănase Stamule nu a ascuns niciun moment că intenționează să candideze la Primăria Sectorului 1, chiar și după numirea sa la Palatul Victoria, la începutul acestui an.
La lucrările Comitetului de Conducere a PNL Sector 1, care s-au desfășurat la Palatul Parlamentului, a fost prezent premierul Ludovic Orban, alături de alți lideri ai partidului precum ministrul Muncii, Violeta Alexandru, președinte PNL București, vicepreședinții PNL Cristian Bușoi, Florin Roman și Marian Petrache, dar și vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan.

Sectorul 1

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Publicat cu

pe

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa”.

„Opt pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei şi-n mijlocul străzii, chiar lângă Sala Palatului, mi-au amintit că doamna Clotilde Armand m-a provocat la o plimbare prin Bucureşti.

De ce nu? – mi-am zis. Trebuie să fie multe de văzut în Sectorul 1, odată cel mai frumos sector al Bucureştiului. Am ales totuşi să mă plimb ziua, noaptea Sectorul 1 e patria şobolanilor. N-am ales traseul propus de doamna Armand, ştiind că toţi cei care au urmat-o regretă acum enorm încrederea acordată doamnei.

Reclama

Am pornit aşadar în plimbare într-o tăcere asurzitoare – niciun zgomot de şantier, nicio schelă pe vreun bloc nereabilitat termic sau la o şcoală sau grădiniţă, la oricare dintre investiţiile cele promise în urmă cu doi ani. Nimic din cele cu care vă lăudaţi pe Facebook nu există în realitate, doamnă Armand!”, a scris, duminică, Ciolacu pe Facebook.

El afirmă că Promenada verde promisă de primarul Sectorului 1 e „doar o vorbă goală”.

„Cu toate acestea, de unde atâtea deşeuri din construcţii pe Drumul Stegarului, doamnă? Ştiu, veţi spune că am ales o zonă de periferie, plină de tone de gunoi, doar ca să vă ponegresc. E drept, Drumul Stegarului e departe, dar pe unde altundeva să ne plimbăm dacă Promenada VERDE, promisă în campanie, e doar o vorbă goală şi restul gunoi?

Reclama

Să ne plimbăm pe străzi, prin cartiere, doamnă Armand? E la fel! Sacii de gunoi stau de zile întregi pe Strada Pajurei 7A, pe Nadeş e mai rău decât pe Stegarului. În capăt, pe Strada Mânăstirea Dealul, gunoi. După colt, pe Bucureştii Noi 202, iar gunoi. În faţă la SNSPA, pe Bld. Expoziţiei 30, alţi saci de gunoi.

Practic, oriunde ai merge, ceea ce odată se numea Sectorul Verde este acum plin de mult praf, bănci şi coşuri de gunoi rupte sau lipsă şi, peste toate, multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”, adaugă preşedintele PSD.

Şeful PSD a postat şi fotografii din plimbarea făcută, pentru primarul Sectorului 1.

Reclama

„Nu vă mulţumesc pentru invitaţie, doamnă Armand! Deşi incompatibilă cu funcţia publică pe care o deţineţi, plimbarea făcută mi-a arătat un lucru clar: că sunteţi perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa. Probabil îi urâţi extrem de mult pe locuitorii acestui Sector încât să-i pedepsiţi atât de rău!”, conchide Ciolacu.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Sectorul 1 inca n-ar buget! Viceprimar: Nici directorii şi nici primarul nu au fost prezenti

Publicat cu

pe

Bugetul Sectorului 1 pe 2023 nu a intrat vineri, din nou, în dezbaterea Consiliului local, reunit în şedinţă, reprezentanţi ai PNL şi PSD reclamând absenţa primarului Clotilde Armand.

Aceasta este a zecea oară când proiectul de buget s-a aflat pe agenda şedinţei Consiliului local şi nu intră în dezbatere.

„Suntem convocaţi pentru proiectul de buget, dar nu am avut nici în cadrul comisiilor şi nici în sală prezenţi nici directorii şi nici primarul Sectorului 1, care şi-ar putea susţine proiectul de buget propus”, a declarat viceprimarul PNL Ramona Porumb.

Reclama

La rândul său, consilierul local PSD Daniela Popa a semnalat că scaunul edilului Sectorului 1 este gol de aproape un an.

„Nu am înţeles până acum care este urgenţa la aceste şedinţe convocate de îndată, mai ales în condiţiile în care ştim cu toţii foarte clar că se foloseşte bugetul unu pe doisprezece şi s-au încasat sume foarte mari de la Direcţia de Taxe şi Impozite. Este un abuz (…) din partea actualului primar în funcţie. (…) Acest scaun este gol de aproape un an”, a afirmat Popa.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Bugetului Primăriei Sectorului 1 blocat! Consilierii locali ii cer explicatii lui Clotilde Armand: Unde se duc banii?

Publicat cu

pe

Astăzi se desfășoară cea de-a șaptea ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 pe a cărei ordine de zi se află adoptarea bugetului Primăriei din Banu Manta!

În timp ce edilul Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că blochează bugetul și lasă Primăria fără bani, consilierii solicită prezența directorilor din Executiv și a primarului Clotilde Armand pentru a da lămuriri în legătură cu alocările bugetare.

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară (Spitalul de Urgenta Floreasca) și a celui mai mare spital de copii din România (Spitalul Grigore Alexandrescu) precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023, susține un comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1!

“Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1. De două luni, PNL și PSD nu vor să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023 în Sectorul 1. Neavând bugetul aprobat, fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat sunt sistate, lucrăm la cotă de avarie din ce am încasăm din taxe și impozite. În lipsa bugetului pe care PSD și PNL nu vor să-l aprobe, bursele școlare și stimulentele educaționale vor fi oprite, deoarece nu mai avem bani. De asemenea, sunt sistate plățile utilităților către școli, mai mulți directori au primit deja somații de la furnizori că sunt întârzieri la plata unor facturi. În plus, toate programele școlare vor fi oprite”, sustine Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 1 nu rămâne fără bani, până la aprobarea bugetului, explică, însă, președintele Comisiei de buget a Consiliului Local din Banu Manta, liberalul Dinu Gheorghe:

„Deci, Primăria (Sectorului 1 n.r.) trăiește, în fiecare an, după expirarea termenului de votare a bugetului, cu unu pe doisprezece din bugetul pe anul trecut. Lună de lună, adică.
Deci, cu alte cuvinte, are suficienți bani ca să susțină.
Chiar mai mult decat atât, ar putea face și proiecte. Ar putea continua proiectele de anul trecut, fără să înceapă proiecte noi.
Primăria nu moare de foame, Primăria nu dă faliment„, a declarat Dinu Gheorghe pentru București FM.

Tot președintele Comisiei de buget explică de ce Consiliul Local al Sectorului 1 nu a adoptat bugetul propus de către edilul Clotilde Armand:
„Dar, în același timp, noi ne-am dori să avem un buget nou care să fie în relație directă cu proiectele care pot fi și realizate.
Dacă ne apucăm, iarăși, și alocăm bani și, după aceea, dispar banii pe plante care se usucă, cred că este un păcat și pentru timpul nostru și pentru cetățenii care ne-au învestit aici cu încrederea lor și care cred că așteaptă o viață mai bună de la această administrație„, a declarat Dinu Gheorghe.

La rândul ei, viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb spune că bugetul nu a putut fi adoptat deoarece pentru Direcția de Mediu a Primăriei Sectorului 1 se propune alocarea unei sume foarte mari de bani, fără a se preciza pe ce vor fi cheltuiți acești bani:

„În cardul Direcției de Mediu, nu apare detaliat, așa cum obligă legea, lista obiectivelor de investiții.
Deci, din punctul nostru de vedere, până când directorul economic, respectiv Direcția de Mediu, nu transmite un document oficial către cele două comisii (Juridică și de Buget ale Consiliului Local n.r.), bugetul nu întrunește condițiile de legalitate„, a explicat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1.

Continua sa citesti
Reclama
Bani2 ore in urma

Polițist din București, prins în flagrant de DNA când primea 10.000 de euro mită

Fostul agent de Poliţie judiciară din Bucureşti prins în flagrant când primea 10.000 de euro de la o femeie căreia...

Timp liber7 ore in urma

Târg de adopţii pentru căţei al ASPA, organizat sâmbătă în Parcul Circului

Primăria Municipiului București, prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), organizează sâmbătă, 25 martie, între orele 11:00 și 17:00, primul târg de...

Transport7 ore in urma

Atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni: Amenintare cu bomba la bordul unui avion Tarom

În cursul nopții a fost declanșat un atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni, ceea ce a întârziat cursele TAROM pe direcțiile Cairo, Tel Aviv...

Bucuresti24 de ore in urma

Directorul Sălii Polivalente din București, trimis în judecată de către DNA

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată a primarului comunei Bălușeni, județul Botoșani, și a directorului Complexului Sportiv Național (CSN)...

Transporto zi in urma

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului: 2.3 miliarde de lei pentru modernizarea șinelor de tramvai și a flotei de transport

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță două proiecte pentru dezvoltarea transportului public. Un proiect în valoare de 2 miliarde de...

Transport2 zile in urma

Primaria Capitalei a primit 11 oferte pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai

S-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: