Intra in contact cu noi

Politica

PNL Sector 1: Clotilde Armand pune propriile orgolii şi calcule politice mai presus de interesul cetăţenilor şi trimite zeci de mii de bucureşteni în Evul Mediu 

Publicat cu

pe

Reprezentanţii PNL Sector 1 au acuzat-o pe edilul Clotilde Armand că lasă, începând de luni, peste 20.000 de apartamente din Sectorul 1 şi Sectorul 6 fără apă caldă, pentru că primarul refuză să pună pe ordinea de zi bugetul companiei CET Griviţa, precum şi majorarea de capital necesară pentru finalizarea investiţiilor şi asigurarea capitalului de lucru. Astfel, organizaţia liberală de sector îi cere PNL primarului Armand convocarea unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local cu cele două puncte pe ordinea de zi şi anume bugetul de venituri şi cheltuieli şi majorarea de capital a CET Griviţa.

Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli a fost depus la Primăria Sectorului 1 în luna februarie, moment din care a rămas blocat în sertarul cu poliţe politice al primarului Armand, arată comunicatul de presă al PNL Sector 1.

Compania a transmis constant solicitări oficiale pentru aducerea la vot în Consiliu Local, conform legii, a bugetului, explicând de fiecare dată consecinţele acestui blocaj.

Reclama

„Clotilde Armand a ales, încă o dată, să pună propriile orgolii şi calcule politice mai presus de interesul cetăţenilor şi trimite zeci de mii de bucureşteni în Evul Mediu din punct de vedere al utilităţilor de bază: apă caldă şi căldură. CET Griviţa este o companie care deserveşte peste 20.000 de apartamente din două sectoare, 1 şi 6, are o instalaţie modernizată care produce, în cogenerare, energie termică şi electrică. Cu toate acestea, Armand alege să o închidă şi să irosească, din nou, banii bucureştenilor. CET Grivita este singurul CET din Bucureşti care deţine Autorizaţie Integrată de Mediu şi deţine toate avizele necesare activării pe piaţa de energie: producţie, distribuţie etc. În plus, asigură venitul pentru aproape 100 de familii, care astăzi se întreabă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă. Niciunul dintre aceste argumente nu a fost mai puternic decât mixul de orgoliu, incompetenţă şi rea-voinţă. O somăm pe Clotilde Armand să convoace URGENT şedinţa de consiliu local pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, conform sursei citate.

Reprezentanţii PNL Sector 1 mai spus că atacul lui Clotilde Armand la siguranţa energetică este cu atât mai grav cu cât CET Griviţa a trimis multiple modificări de încetare a activităţii pe termen nelimitat, toate rămase fără răspuns. Mai mult, în şedinţa de Consiliu Local de vineri, directorul general al CET Griviţa, Radu Curcan, a anunţat că va înainta Consiliului de Administraţie o notă de informare privind intrarea în insolvenţă. Indiferent de decizia CA, insolvenţa companiei este inevitabilă în acest moment, urmând, cel mai probabil, să fie iniţiată de furnizorul de gaze.

Situaţia este cauzată exclusiv de refuzul lui Armand de supune votului Consiliului Local proiectul de HCL privind majorarea de capital, blocat de 14 luni, şi bugetul de venituri şi cheltuieli, blocat de aproape 6 luni, potrivit sursei menţionate.

Reclama

În anul 2018, a fost aprobată modernizarea instalaţiei CET Griviţa, fondurile fiind asigurate prin bugetul local al Sectorului 1.

Investiţia a fost finalizată în 2022, compania a achitat o parte din investiţie din propria producţie, dar are datorii către furnizori şi nu are capital de lucru.

Proiectul de majorare a capitalului a fost depus în aprilie 2022, fiind blocat încă de atunci.

Reclama

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat cu

pe

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Reclama


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Reclama


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei3 zile in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 zile in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turist3 săptămâni in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politica3 săptămâni in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp libero lună in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Sectorul 1o lună in urma

A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o...

Reclama

La mare cautare