Intra in contact cu noi

Politica

Caminele groazei din Voluntari, legate de numele Gabrielei Firea: Batrani tinuti in conditii mai groaznice ca la Auschwitz

Publicat cu

pe

56 de batrani gasiti in conditii inumane in trei azile din localitatea Voluntari au fost transportati de echipajele SMURD la spitale pentru a primi ingrijiri medicale, au anuntat, marti, reprezentantii Politiei. Este vorba despre Centrul „Armonia” al Asociatiei Sfantul Gabriel cel Viteaz, informează Aktual24.ro.

Peste 100 de persoane in varsta au fost salvate, marti, de politisti si procurori ai DIICOT, in urma efectuarii unor perchezitii la mai multe azile, unde batranii, multi cu dizabilitati, erau batuti, infometati si pusi la munca fortata.

„Facem precizarea ca, in acest moment, 56 de persoane au fost deja transportate la unitatile medicale de pe raza municipiului Bucuresti. Din fericire, doar patru au avut nevoie de continuarea tratamentului intr-o unitate spitaliceasca si au ramas internate in unitatile medicale. In continuare, colegii mei, atat pompierii SMURD, cat si medicii si asistentele din cadrul UPU SMURD – Floreasca, sunt la locatie si acorda ingrijirile medicale primare persoanelor care au nevoie de aceste ingrijiri”, a declarat capitan de politie Bogdan Toma din cadrul IGSU.

Reclama

Politistii au facut apel la apartinatorii batranilor sa ia contact cu oamenii legii la numarul de telefon 0743.164.790, pentru a primi informatii despre starea de sanatate si spitalele unde au fost duse persoanele gasite in azile.

Potrivit anchetatorilor, incepand cu luna noiembrie 2020, in judetul Ilfov, ar fi fost constituite doua grupuri infractionale organizate, in scopul exploatarii persoanelor cu dizabilitati sau aflate in situatii vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizata prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrangere si exercitare de acte de violenta fizica.

De asemenea, exploatarea ar fi fost realizata si prin lipsirea de hrana suficienta si adecvata nutritional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecarui beneficiar, prin lipsa ingrijirii si asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizica/psihica de autoingrijire, concomitent cu tinerea acestora in stare de aservire fata de membrii grupurilor infractionale organizate, in vederea obtinerii de catre liderii gruparilor si de catre ceilalti membri a unor foloase patrimoniale pe nedrept.

Reclama

„Veneau la gard in pielea goala. De vreo doi ani. Cred ca erau batuti (…) De cate ori treceam pe acolo, saracii batrani veneau la poarta si cerseau: ‘Vreau si eu un ban, da-mi si mie doi lei. Nu ai si tu un corn?”, au relatat locuitorii din zona unde se aflau azilele despre traumele si umilintele indurate de batrani, informeaza Agerpres.

Centrul este condus de Stefan Godei, membru de zece ani al PSD. In 2013 era vicepresedinte al Organizatiei Tineretului Social Democrat Ilfov. Un an mai tarziu, Godei incepe sa apara in fotografii alaturi de Gabriela Firea si alti politicieni importanti, in principal de la PSD, precizeaza G4Media.

Dupa inca un an, acesta participa la botezul fiului lui Firea si a lui Pandele, petrecere tinuta la hotelul finului lor, Robert Negoita.

Reclama

Vicepresedinte al asociatiei este Ligia Gheorghe (fosta Enache), veche prietena a Gabrielei Firea, fost producator al emisiunilor sale la Antene, consilier al primarului, al senatorului si apoi al ministrului Egalitatii de Sanse Gabriela Firea. Conform CV-ului, din noiembrie 2020 pana in iulie 2021, Ligia Gheorghe a fost angajata la Metropola TV, televiziunea Primariei Voluntari, condusa de Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Reactia Ministerului Familiei

„Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse nu are atributii pentru acreditarea si/sau controlul caminelor de batrani si/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilitati. Domeniul de activitate al asociatiei mentionate, ingrijirea persoanelor adulte cu dizabilitati, nu intra in atributiile ministerului.

Reclama

Ministrul Gabriela Firea nu are implicare in acest caz si nu a avut cunostinta de activitatea centrelor si a asociatiei mentionate in aceasta ancheta. In plus, singura legatura cu ministrul este faptul ca in conducerea acestei asociatii a facut parte, pentru o scurta perioada de timp, unul dintre consilieri.

Informatiile puse la dispozitia ministrului si a ministerului de catre doamna G. L. (Gheorghe Ligia  – n.red.) au fost ca nu mai ocupa functia NEREMUNERATA de vicepresedinte al Asociatiei Sf. Gabriel cel Viteaz, demisia avand loc in luna Martie 2022, la scurt timp dupa angajarea la minister. Acest lucru a fost probat cu cererea de demisie depusa de doamna G. L. si inregistrata la sediul asociatiei respective cu nr. 248/21.03.2022.

De asemenea, doamna G. L. a informat institutia ca nu a urmarit modul in care asociatia a dus la indeplinire solicitarea sa, demisia fiind un act unilateral. Doamna G. L. a precizat ca a aflat cu surprindere, abia cand a fost contactata de jurnalisti la finalul anului 2022, ca inca figura in acest Consiliu Director. Imediat dupa a solicitat explicatii din partea conducerii asociatiei si a cerut urgentarea punerii in aplicare a cererii de demisie. In prezent, din informatiile pe care le detinem, doamna G. L. nu mai figureaza printre membrii Consiliului Director al Asociatiei.

Reclama

Doamna ministru Gabriela Firea nu are legatura cu centrele mentionate in ancheta respectiva si nici cu asociatia. Afirmatiile privind legatura dintre ministrul Gabriela Firea si doamna G. L., alta decat cea de prietenie si colegialitate, sunt tendentioase si au rolul de a deforma realitatea”.

Conform Investigative Report, Ligia Gheorghe (consiliera si prietena lui Firea) a infiintat in 2015 societatea PIU-PIU & CASA BUNA 2015 SRL, cu sediul in Voluntari, firma avand ca obiect de activitate ”Comert cu amanuntul al carnii si al produselor din carne, in magazine specializate”. Este asociata (70%) alaturi de Godei Stefan Cristian (30%).

Sursa: Aktual24.ro

Reclama

Politica

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Publicat cu

pe

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3% / Alianţa PNL-PSD, cotă de 64,4% la europarlamentare.

Actualul primar al municipiului Constanţa Vergil Chiţac (PNL) conduce în topul intenţiilor de vot pentru Primărie, cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda PNL Constanţa. În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul Local, pe primul loc se situează PNL – 36,3%, urmat de PSD – 29,5% şi de AUR – 13%. Clasamentul pentru Consiliul Judeţean este deschis tot de PNL – 37,8%, urmat de PSD – 29,7% şi AUR – 13,3%. Cele mai mari şase la preşedinţia CJ Constanţa le are candidatul PNL Florin Mitroi, cu 39,2% din intenţiile de vot, relevă sondajul. La alegerile europarlamentare, Alianţa PNL-PSD este creditată în Constanţa cu 64,4% din voturi.

Vergil Chiţac se situează pe primul loc cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu (PSD) cu 27,3%, Stelian Ion (Alianţa Dreapta Unită) – 13,4%, Sorin Ovidiu Cupăa (AUR) – 9,8%, scorurile celorlalţi candidaţi situându-se fiecare sub 3,3%.

Opţiuni pentru Consiliul Local

Reclama


PNL – 36,3%, PSD – 29,5%, AUR – 13%, Alianţa Dreapta Unită – 12,8%.

Alegeri preşedintele Consiliului Judeţean


Pe primul loc este candidatul PNL Florin Mitroi – 39,2%, urmat de Cătălin Grasa (PSD) – 25,5%, Mohamad Murad (AUR) – 14,1%, Claudiu Iorga Palaz (Alianţa Dreapta Unită) – 12,3%.

Intenţia de vot pentru Consiliul Judeţean

Reclama


PNL – 37,8%, PSD – 29,7%, AUR – 13,3%, Alianţa Dreapta Unită – 11,4%. Restul competitorilor electorali au sub 4% fiecare.

Alegeri europarlamentare


Alianţa PSD-PNL se situează pe primul loc cu 64,4% din intenţiile de vot. Pe poziţia a doua este Alianţa Dreapta Unită – 14,8%, AUR – 12,2%, SOS România – 4%, REPER – 3,2%.

Sondajul a fost realizat de INSCOP, la comanda PNL Constanţa, în perioada 9 – 19 mai, pe un eşantion de 1,100 de persoane, reprezentând populaţia rezidentă şi neinstituţionalizată din municipiul Constanţa. Datele au fost colecate pe bază de chestionar, prin interviuri faţă în faţă. Eroarea maximă tolerată este de +/-3%, intervalul de încredere fiind de 95%.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare