Acasă Stiri Bucuresti actualitate In pista Aeroportului Otopeni au aparut gropi de 1,5 milioane de euro!

In pista Aeroportului Otopeni au aparut gropi de 1,5 milioane de euro!

1405

Stratul subţire de asfalt de pe una dintre pistele aeroportului Henri Coandă, turnat în 2010, a cedat din cauza infiltraţiilor de apă. Conducerea Aeroportului Bucureşti cheltuieşte astfel, alte milioane de euro pentru noi reparaţii.
După nici 6 ani de la recepţionarea lucrărilor de reparaţii curente a unei piste de la aeroportul Otopeni, unde s-au cheltuit peste 3,5 milioane euro, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, (CNAB), investeşte aproximativ 1,57 milioane de euro, fără TVA, în repararea a circa 1.200 m din aceeaşi cale de rulare.
Foşti membrii în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti ne-au declarat că lucrările de reabilitare a pistei 2 ar fi trebuit să înceapă încă de anul trecut, scrie Capital.ro.

„Este vorba de anumite exfolieri ale stratului de asfalt de pe pistă din cauza infiltraţilor de apă. Se înlocuiesc anumite dale de beton pe o lungime de circa 1.200 m se toarnă asfalt şi pista este echipată conform standardelor Uniunii Europene. Licitaţia pentru aceste lucrări a fost câştigată de Tehnoton Edilitare cu preţul cel mai mic“, ne-au precizat foşti membrii ai CA-ului CNAB. Aceştia ne-au explicat că lucrările de reabilitare a pistei, efectuate în perioada 2007-2010, nu au fost conforme cu datele din caietul de sarcini şi proiectului tehnic. „Sunt zone unde asfaltul s-a umflat şi s-au format găuri pentru că s-a turnat un strat subţire. În prezent se lucrează pentru repararea celor 1.200 m de pistă avariată“, ne-au mai declarat foştii angajaţi ai CNAB.

Citeste continuarea pe Capital.ro

<