Urmare a unei investiții totale în valoare de 11.176.500 lei, Piața Progresul devine una dintre cele mai moderne zone agro-alimentare din București. Cu spații comerciale reconfigurate si renovate, piața va oferi condiții civilizate și de maximă siguranță, atât pentru comerciații care își desfășoară activitățile în acest complex, cât și pentru locuitorii Sectorului 4 și nu numai care se aprovizionează de aici.
Lucrările, începute în luna noiembrie a anului trecut, au vizat, în primul rând, obținerea autorizației de securitate la incendiu.În acest sens, a fost montat un sistem automatizat de ventilație,  compus dintr-o centrală de tratare a aerului, echipată cu filtre de aer,  combinat cu un sistem  de încălzire și răcire, alcătuit din ventilo-convectoare și calorifere.

<
Totodată, a fost montat un sistem complet automatizat pentru detecția și stingerea incendiilor, compus din :

–  centrală detecție echipată cu senzori de fum, lămpi de semnalizare, sirene și butoane de panica.
–  instalație de splinklere,  alimentate dintr-un rezervor de apă cu capacitatea de 5000 litri, proiectată să acopere  suprafața totală a pieței, de 9.500 mp.              –  instalație de 11 hidranți complet echipați, alimentată din două rezervoare de apa însumând 3000 litri.
–  sistem presurizare și desfumare, comandat de o centrală dotată cu 7 ventilatoare, clapete antifoc (montare pe un sistem complex de  tubulatura) și ferestre motorizate ce asigură ventilația în camerele tehnice și casele de scară.
De asemenea, pereții au fost realizați din materiale ignifugate, rezistente la foc 90-120 de minute.
Pe lângă lucrările specifice obținerii autorizației de securitate la incendiu, au fost efectuate și ample lucrări de reconfigurare și modernizare.
Astfel, la etaj, pe o suprafață de 4.000 metri patrați, într-un open-space au fost amenajate 142 de tarabe duble pentru producătorii de fructe și legume, urmând ca în scurt timp să fie dat în folosință și parterul pieței, unde pe o suprafață de 4.500 metri patrați, vor funcționa magazine alimentare, brutării, cofetării și farmacii. Tot la parter, vor fi amenajate o zonă de tip fast-food precum și una de promenadă.
Nu doar comercianții vor avea condiții moderne pentru a-și desfășura activitatea, ci și bucureștenii care aleg să se aprovizioneze din această piață. Aceștia vor putea, de acum înainte, să-și achite cumpărăturile și cu cardul, direct la tarabă, la comercianții care vor avea în dotare, sisteme de plată POS. Mai mult, aceștia vor putea plati chiria zilnică pentru spatii/tarabe la automatatele de tip self pay.
Am creat la Piața Progresul un spațiu cu dotări moderne, începând de la instalațiile de securitate la incendiu și terminând cu modul în care este proiectată și organizată această piață. În aceste condiții, invit toți cetățenii din București, ca începând de mâine, să vină să facă cumpărăturile din Piața Progresul, unde îi asigurăm că vor găsi cele mai proaspete legume și fructe. Totodată, un lucru foarte important este acela că tarifele nu s-au modificat, întrucât am avut grijă să menținem un standard de cost foarte accesibil”,  a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.
Aproximativ 100 de comercianti isi desfasoara activitatea in Piata Progresul. Dintre acestia, 70% sunt producatori.

Transparenta face diferenta