”Peste 90% din bugetul firmei de parcări înființate de Firea merge la salarii”

Ciprian Ciucu, consilier general în Primăria Capitalei, o acuză pe Gabriela Firea că politizează companiile proaspăt înființate de municipalitate. Mai mult, afirmă că într-una dintre cele peste 20 de firme aproape toți banii vor merge la salarii.
Din seria “Ce nu v-a zis Primărița”. Azi, firma de PARKING. Compania asta n-are o logică economică în sine, alta decât de a desprinde de bugetul primăriei cârca de bani ce se încasează pe parcări. De la companii iei bani dacă vrei (cum a luat Tudose deunăzi) sau îi lași acolo să facă oamenii aceia ce vor cu ei. Este una dintre cele trei firme în care se va sparge actuala Administrație a Străzilor. După cum e făcut bugetul se observă că nu-s puși pe investiții, ci doar pe administrarea locurilor de parcare, cu acestă firmă. 91,38% din buget merge pe salarii!”, susține Ciprian Ciucu.

<

„Directorul, un anume Constantin Nicolae, este adus de la una dintre companiile Primăriei Voluntari, S.C. Euro Apavol S.A. Politizare sau coincidență? Nicolae mai este în CA-ul uneia dintre firmele PMB. Dar ceea ce ne indubitează cel mai mult este că și-au fundamentat veniturile din taxa de parcare pentru 73 de zile, 20 octombrie-31 decembrie, pentru 7500 locuri de parcare de doar 2 ore pe zi/loc de parcare! Să fie oare „modelul Cocoș”? Unde sunt restul de bani?”, a adăugat consilierul PNL.


La finalul lunii septembrie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat noua rectificare a bugetului Capitalei, urmând să fie reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructură. Nu se mai alocă fonduri pentru semaforizarea a 38 de intersecţii, iar bugetul pentru colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilor este redus şi el cu peste 3 milioane de lei. În schimb, este suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici şi pentru Administraţia Monumentelor.
Tot atunci s-a decis majorarea capitalului social pentru societăţile din Holdingul Municipal „Bucureşti – Capitală europeană” şi acordarea de împrumuturi de aproximativ 130 de milioane de lei pentru acestea.