Bucureştenii au propus 151 de proiecte pentru Capitală. Dintre acestea, 20 vor fi selecţionate în vederea finanţării. Este vorba de campania ‘Propune pentru Bucureşti’, prin intermediul căreia Municipalitatea include patru milioane de euro în bugetul pentru anul 2018.
Propunerile au vizat domenii precum sănătate, cultură, infrastructură, reabilitarea spaţiilor publice sau a spaţiilor verzi, smart city sau mobilitate.
La capitolul sănătate, printre cele mai importante proiecte se numără crearea unor adăposturi pentru persoanele defavorizate cu boli psihice, aplicarea pe străzi a unei substanţe care previne pe termen lung ridicarea prafului și realizarea unei campanii educative pentru igiena elementară la copii.
În ceea ce priveşte infrastructura culturală, bucureştenii au propus: transformarea actualului Parc Carol I într-un pol muzeistic, transformarea faţadei şi a intrării Teatrului Nottara într-un spaţiu atractiv şi modern, realizarea şi montarea pe Calea Victoriei a unor panouri cu informaţii istorice şi culturale despre clădirile monument aflate în zonă.
Bucureștenii mai vor reabilitarea staţiilor RATB din sectorul 2 şi afişarea orarului mijloacelor de transport, transformarea Bulevardului Unirii într-un mare bulevard comercial și amplasarea unor sisteme de colectare selectivă a deşeurilor.
De asemenea, se mai dorește crearea unei aplicaţii ce poate fi instalată pe telefoane, prin care cetăţenii să poată trimite sesizări către Primărie și instalarea de trackere GPS pe fiecare vehicul RATB astfel încat printr-o aplicaţie mobilă, pasagerii să poată vedea în timp real unde se află vehiculele.
Mare accent s-a pus și pe amenajarea unei piste de biciclete de la intrarea în Bucureşti a Drumului Național 1 până în centrul Capitalei.
Comisia de evaluare constituită din specialişti ai Municipalităţii va analiza toate proiectele în perioada 9 octombrie – 3 noiembrie, iar în perioada 6 – 17 noiembrie acestea vor fi supuse votului cetăţenilor.
Sursa: bucurestifm.ro

<
Transparenta face diferenta