Acasă Stiri Bucuresti actualitate Perchezitii MASIVE! Mascatii au luat cu ASALT sediile Hexi Pharma!

Perchezitii MASIVE! Mascatii au luat cu ASALT sediile Hexi Pharma!

706
Mai multe perchezitii au loc sambata la cladiri care apartin Hexi Pharma, dar si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme, au declarat surse judiciare citate de Mediafax. IGPR a confirmat, intr-un comunicat, ca Politia Romana descinde sambata la 25 de unitati sanitare din Bucuresti si alte 21 de judete, de unde ridica probe si inscrisuri, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de zadarnicirea combaterii bolilor si falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.
Echipe de poliţişti de la Direcţia Economică din cadrul Poliţiei Române, împreună cu reprezentanţi din Ministerul Sănătăţii, sunt, la ora transmiterii ştirii, la spitalele din Capitală şi din ţară unde, la verificările făcute iniţial, au fost găsite probe neconorme privind dezinfectanţii.
De asemenea, poliţişti şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii ridică documente de la sediul central Hexi Pharma din Bucureşti, dar şi probe din biocizi de la depozitul din localitatea Mogoşoaia, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Aceleaşi surse spun că sunt percheziţii şi acasă la patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.
Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem pentru „zădărnicire a combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse” în cazul dezinfectanţilor din spitale, a anunţat, miercuri, Parchetul General.
Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal având ca obiect informaţiile vehiculate în spaţiul public privind dezinfectanţii produşi de o firmă autohtonă utilizaţi în unităţile sanitare, a informat Parchetul General, intr-un comunicat.
<