Procurorii DIICOT efectueaza, miercuri, 7 perchezitii in Bucuresti si in localitatile limitrofe, la sediul UTI Grup din aeroportul Otopeni si la domiciliile unor suspecti, in cadrul unui dosar de spalare de bani si evaziune fiscala, au declarat surse judiciare citate de Agerpres. Patronul grupului de firme UTI este Tiberiu Urdareanu, om de afaceri controversat si membru UNPR. Potrivit Digi 24, procurorii DIICOT fac perchezitii si la domiciliul lui Tiberiu Urdareanu. Vicepresedintele UTI ar fi fost ridicat de mascati, anunta Digi 24.

Pe 29 octombrie 2015, Tiberiu Urdareanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA pentru dare de mita, alaturi de primarul suspendat al Iasului, Gheorghe Nichita (PSD), acuzat de luare de mita in acelasi dosar.

Numele lui Urdareanu apare si in dosarul in care Ludovic Orban este urmarit penal de DNA pentru cumparare de influenta in campania pentru alegerile locale din 5 iunie. Urdareanu ar fi denuntatorul lui Ludovic Orban si l-ar fi inregistrat pe fostul candidat PNL la Primaria Capitalei in timp ce ii cerea bani pentru a isi plati aparitiile televizate in campania electorala.

Tiberiu Udrareanu este actionar majoritar al grupului UTI. Legaturile politice ale lui Urdareanu au dus de-a lungul timpului la specializarea UTI in contracte pe bani publici si fonduri europene. UTI este abonat la contracte in domeniul IT si securitate cu companii de stat, ministere si primarii.
Urdareanu este membru al conducerii UNPR din anul 2012. El detine acum functia de presedinte al Departamentul energie, resurse si politici industriale din UNPR.
Tiberiu Urdareanu, un personaj extrem de puternic, figura in 2014 pe locul 46 in TOP 300 Capital cu o avere evaluata la 98-100 milioane de euro.
Tiberiu Urdareanu, fost ofiter superior la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este fiul fostului general de armata Tiberiu S. Urdareanu, fostul sef al Directiei de tancuri din Ministerul Apararii Nationale.
Clienti actuali si trecuti ai UTI Grup: MApN, MAI, Parlament, Nuclearelectrica, Portul Constanta, Primaria Bucuresti, Aeroportul Otopeni.
Grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, a realizat dosarul electronic de sanatate, sistemul de plata a rovinietei si sistemul electronic de achizitii publice (SEAP).
De asemenea, UTI a castigat contracte pentru lucrari la magistrala M5 a metroului bucurestean, aeroporturile din Iasi, Bacau si Satu Mare.
Grupul a avut si contracte pentru lucrari la mai multe spitale si clinici, printre care Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Bucuresti, Spitalul Municipal din Ploiesti si Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi.