Autorităţile iau în calcul construirea unui pasaj subteran la intersecţia dintre Centura Capitalei şi DN1, pentru fluidizarea traficului în zonă.
„Se poartă discuții pentru lansarea unui nou proiect, un pasaj subteran, într-o zonă critică a centurii unde se formează cozi kilometrice, intersecția Centură/DN1 de sub pasajul de la Otopeni”, spune Cătălin Drulă, consilier pe probleme de infrastructură al premierului Dacian Cioloş.
Mai exact, pasajul ar urma să fie construit pe Centură, pe sub podul de la Otopeni. „Astfel se separă traficul care merge pe directia înainte de traficul care intră şi iese din centură”, a explicat consilierul premierului pentru ECONOMICA.NET.
Acesta a precizat că planul privind noul pasaj este doar o idee deocamdată şi că trebuie explorată fezabilitatea tehnică şi financiară.
Guvernul a aprobat recent alocarea sumei de 14 milioane de lei pentru exproprierile necesareextinderii la patru benzi a Centurii de Nord a Capitalei. Unul dintre cele două tronsoane pe care se va circula în regim de autostradă, cel între A1 şi intersecţia cu DN7, va fi gata peste un an.