Acasă Bucuresti Paradoxul BLATULUI de la Sectorul 6!

Paradoxul BLATULUI de la Sectorul 6!

743

Dintre toate Sectoarele Bucurestiului cea mai mare surpriza se prefigureaza, potrivit sondajelor, la Sectorul 6. De ce? Nici Gabriel Mutu nu prea intelege, dar exista o explicatie.
In mandatul de primar al lui Cristian Poteras intre 2008 si 2012 la Sectorul 6, s-au cuibarit pe terenurile retrocedate printre blocuri, pe spatii verzi tot felul de investitori imobiliari, unii politicieni oportunisti altii interlopi ai politcienilor. La inceput oamenilor le-a fost greu sa accepte ca li se ia vederea, li se ia parcarea, apoi incetul cu incetul s-au obisnuit ca urmare a intimidarilor interlopilor pusi sa vegheze la buna punere in posesie si la buna ridicare a noilor constructii, apoi la buna ridicare a masinilor.
In acesti ani, Gabriel Mutu era uns senator din partea PDL in Sectorul 6, guvernul lui Basescu il avea premier pe Emil Boc, iar Consiliul Local era dominat de PDL. Erau toate premisele ca Sectorul 6 sa infloreasca. Dar nu a fost asa. Au aparut rand pe rand mai multe chioscuri, mai multe constructii pe spatii verzi, mai multe panouri publicitare decat copaci, mai multa mizerie, sobolani si infractionalitate printre blocuri.
Spre finalul mandatului de senator din 2008-2012, Gabriel Mutu si-a dat seama ca nu mai poate ramane in barca PDL si sa-si asume esecul lui Cristian Poteras sau taierea salariilor asa ca a dat bir cu fugitii, ca mai toti pedelistii de altfel, la PSD, amestecandu-se discret in multimea care a dat buzna in USL pe un vot impotriva regimului Basescu – din care a facut parte si Mutu. La alegerile locale din 2012 a facut campanie cot la cot cu Rares Manescu si cu Razvan Mironescu. Si sa vezi ce? A reusit sa prosteasca oamenii din nou! Locuitorii Sectorului 6 l-au ales pe Rares Manescu primar USL si pe Gabriel Mutu, senator USL, in vremea in care guvernarea si majoritatea parlamentara erau deja USL. In acelasi timp USL-ul a obtinut majoritatea in Consiliul Local Sector 6, avand 17 din cei 28 de consilieri. Rezultatul?
Rezultatul este ca un parlamentar care a avut sansa de doua ori, cu doi primari, cu doua echipe de consilieri si cu doua guverne in spate nu a reusit sa genereze un proiect viabil dupa opt ani pentru locuitorii din Sectorul 6. Este inutil sa mai amintim ca Gabriel Mutu a reusit in schimb sa-si inmulteasca conturile si sa sifoneze fondurile din firmele sale din Romania in offshore-uri din tari exotice, motiv pentru care este cercetat penal de DIICOT.
Explicatia esecului lui Gabriel Mutu in PSD este ca locuitorii din Sectorul 6 nu au memoria scurta, cu atat mai putin membrii de partid ai PSD. Acestia nu au uitat cum a venit peste noapte viteazul Gabriel Mutu cu toata organizatia de basisti si a intrat in PSD, dand la o parte vechii membri de partid. Asta s-ar putea sa-l coste pe Gabriel Mutu cariera politica, iar un esec ar insemna sa fie mazilit urgent din PSD.
Desigur, el are si varianta PNL, fiind bun prieten cu Razvan Mironescu si frate in aceeasi loja masonica.
Paradoxul este cu Stefan Florescu. Oricat se chinuie Gabriel Mutu si Ilie Potecaru, Tanasuica si compania Ilcor Auto Eco sa-l asocieze cu interlopii, cel care intelege si asimileaza cel mai bine publicul defavorizat din Sectorul 6 este Florescu. Acesta are meritul de a fi inceput campania in aceeasi zi din 2012 cand Gabriel Mutu bea sampanie cu Rares Manescu. Oamenii l-au vazut mai des pe Florescu in Sectorul 6 decat pe Gabriel Mutu, senator platit de opt ani din bani publici, sau pe Rares Manescu primarul lor fara chip.
Gabriel Mutu nu are cum sa inteleaga problemele locuitorilor, de la inaltimea conturilor sale si nici din luxul in care traieste. S-a fortat sa tina aceasta campanie cu orice mijloace, folosindu-se de toate relatiile si de toti functionarii pe care i-a numit in acesti opt ani in administratia Sectorului 6. Din pacate sondajele arata unitar la Sectorul 6 un PSD care sare de 24% la Consiliul Local, dar un Gabriel Mutu care nu trece de scorul independentului Florescu, nici in cea mai optimista simulare.
Stefan Florescu independent si-a invatat lectia politica din urma cu patru ani cand a fost tradat de PC-ul din care facea parte si a decis sa mearga pe cont propriu. Cine e Florescu? E ala care deratizeaza, planteaza copaci, da pachete la batrani, copii si nevoiasi timp de patru ani, nu doar in campanie. E acelasi Florescu pe care lumea il stie din piete, din parcuri si de pe strazi. Nimeni nu-l stie de la talkshowurile plictisitoare unde apar politrucii cu butoni de firma la camasi in fiecare seara, pentru ca Florescu in fiecare seara face Sectorul.
In mod paradoxal, ce nu au facut Poteras si Manescu, avand un consiliu politic favorabil in spate, face Stefan Florescu prin buna lui cunoastere a relatiilor functionarilor si a problemelor Sectorului 6 in fiecare zi! Ce a facut Mutu pentru tine?
 

<