Intra in contact cu noi

Bucuresti

Paradoxul BLATULUI de la Sectorul 6!

Publicat cu

pe

Dintre toate Sectoarele Bucurestiului cea mai mare surpriza se prefigureaza, potrivit sondajelor, la Sectorul 6. De ce? Nici Gabriel Mutu nu prea intelege, dar exista o explicatie.
In mandatul de primar al lui Cristian Poteras intre 2008 si 2012 la Sectorul 6, s-au cuibarit pe terenurile retrocedate printre blocuri, pe spatii verzi tot felul de investitori imobiliari, unii politicieni oportunisti altii interlopi ai politcienilor. La inceput oamenilor le-a fost greu sa accepte ca li se ia vederea, li se ia parcarea, apoi incetul cu incetul s-au obisnuit ca urmare a intimidarilor interlopilor pusi sa vegheze la buna punere in posesie si la buna ridicare a noilor constructii, apoi la buna ridicare a masinilor.
In acesti ani, Gabriel Mutu era uns senator din partea PDL in Sectorul 6, guvernul lui Basescu il avea premier pe Emil Boc, iar Consiliul Local era dominat de PDL. Erau toate premisele ca Sectorul 6 sa infloreasca. Dar nu a fost asa. Au aparut rand pe rand mai multe chioscuri, mai multe constructii pe spatii verzi, mai multe panouri publicitare decat copaci, mai multa mizerie, sobolani si infractionalitate printre blocuri.
Spre finalul mandatului de senator din 2008-2012, Gabriel Mutu si-a dat seama ca nu mai poate ramane in barca PDL si sa-si asume esecul lui Cristian Poteras sau taierea salariilor asa ca a dat bir cu fugitii, ca mai toti pedelistii de altfel, la PSD, amestecandu-se discret in multimea care a dat buzna in USL pe un vot impotriva regimului Basescu – din care a facut parte si Mutu. La alegerile locale din 2012 a facut campanie cot la cot cu Rares Manescu si cu Razvan Mironescu. Si sa vezi ce? A reusit sa prosteasca oamenii din nou! Locuitorii Sectorului 6 l-au ales pe Rares Manescu primar USL si pe Gabriel Mutu, senator USL, in vremea in care guvernarea si majoritatea parlamentara erau deja USL. In acelasi timp USL-ul a obtinut majoritatea in Consiliul Local Sector 6, avand 17 din cei 28 de consilieri. Rezultatul?
Rezultatul este ca un parlamentar care a avut sansa de doua ori, cu doi primari, cu doua echipe de consilieri si cu doua guverne in spate nu a reusit sa genereze un proiect viabil dupa opt ani pentru locuitorii din Sectorul 6. Este inutil sa mai amintim ca Gabriel Mutu a reusit in schimb sa-si inmulteasca conturile si sa sifoneze fondurile din firmele sale din Romania in offshore-uri din tari exotice, motiv pentru care este cercetat penal de DIICOT.
Explicatia esecului lui Gabriel Mutu in PSD este ca locuitorii din Sectorul 6 nu au memoria scurta, cu atat mai putin membrii de partid ai PSD. Acestia nu au uitat cum a venit peste noapte viteazul Gabriel Mutu cu toata organizatia de basisti si a intrat in PSD, dand la o parte vechii membri de partid. Asta s-ar putea sa-l coste pe Gabriel Mutu cariera politica, iar un esec ar insemna sa fie mazilit urgent din PSD.
Desigur, el are si varianta PNL, fiind bun prieten cu Razvan Mironescu si frate in aceeasi loja masonica.
Paradoxul este cu Stefan Florescu. Oricat se chinuie Gabriel Mutu si Ilie Potecaru, Tanasuica si compania Ilcor Auto Eco sa-l asocieze cu interlopii, cel care intelege si asimileaza cel mai bine publicul defavorizat din Sectorul 6 este Florescu. Acesta are meritul de a fi inceput campania in aceeasi zi din 2012 cand Gabriel Mutu bea sampanie cu Rares Manescu. Oamenii l-au vazut mai des pe Florescu in Sectorul 6 decat pe Gabriel Mutu, senator platit de opt ani din bani publici, sau pe Rares Manescu primarul lor fara chip.
Gabriel Mutu nu are cum sa inteleaga problemele locuitorilor, de la inaltimea conturilor sale si nici din luxul in care traieste. S-a fortat sa tina aceasta campanie cu orice mijloace, folosindu-se de toate relatiile si de toti functionarii pe care i-a numit in acesti opt ani in administratia Sectorului 6. Din pacate sondajele arata unitar la Sectorul 6 un PSD care sare de 24% la Consiliul Local, dar un Gabriel Mutu care nu trece de scorul independentului Florescu, nici in cea mai optimista simulare.
Stefan Florescu independent si-a invatat lectia politica din urma cu patru ani cand a fost tradat de PC-ul din care facea parte si a decis sa mearga pe cont propriu. Cine e Florescu? E ala care deratizeaza, planteaza copaci, da pachete la batrani, copii si nevoiasi timp de patru ani, nu doar in campanie. E acelasi Florescu pe care lumea il stie din piete, din parcuri si de pe strazi. Nimeni nu-l stie de la talkshowurile plictisitoare unde apar politrucii cu butoni de firma la camasi in fiecare seara, pentru ca Florescu in fiecare seara face Sectorul.
In mod paradoxal, ce nu au facut Poteras si Manescu, avand un consiliu politic favorabil in spate, face Stefan Florescu prin buna lui cunoastere a relatiilor functionarilor si a problemelor Sectorului 6 in fiecare zi! Ce a facut Mutu pentru tine?
 

Bucuresti

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

Publicat cu

pe

  • Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest, va avea loc pe 3 octombrie 2024, în Aula Magna din cadrul Universității Politehnica din București și va aduce unii dintre cei mai renumiți speakeri internaționali din domeniu față în față cu publicul român.

Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta și practica parenting-ului conștient și despre cele mai eficiente modalități de a crește copii autentici, fericiți și rezilienți.

Potrivit The Parenting Index*, la nivelul anului 2021, 61% dintre părinții din România resimțeau o presiune intensă din partea societății în legătură cu modul în care aleg să își crească proprii copii, în vreme ce 46% dintre ei considerau că rolul de părinte este mai dificil decât s-ar fi gândit.

„Într-o epocă în care parenting-ul se poate simți precum navigarea unui labirint de sfaturi în continuă schimbare, este esențial să ne unim pentru a împărtăși, învăța și crește ca o comunitate informată. Evenimentul nu este doar despre diseminarea informațiilor; este despre declanșarea conversațiilor, formarea de conexiuni și crearea unei rețele de sprijin care se extinde cu mult dincolo de aceste ziduri. Prin paneluri de experți și sesiuni interactive, aspirăm să reducem decalajul dintre cercetarea academică de ultimă oră și practica de zi cu zi”, spune Diana Bălan, fondator ParentED Fest.

Reclama

În cadrul evenimentului, unii dintre cei mai renumiți specialiști internaționali din domeniu vor interacționa cu publicul din România:

  • Dr. Shefali Tsabary, psiholog clinician, speaker internațional și autorul cărților cu vânzări record “Harta parentingului modern” și „Părintele conștient”, traduse inclusiv în limba română, vine în premieră în România. “Paradigma tradițională de parenting are la bază ierarhia și presupune că părintele știe mai bine. Parenting-ul conștient detonează această paradigmă și aduce reciprocitatea în relație. Aș spune că, de multe ori, profesorul este copilul, învățând părintele cum să devină o versiune mai bună a sa și, mai ales, cum să trăiască în prezent, așa cum doar copiii știu să trăiască”. Dr. Shefali reușește să cuprindă în cărțile sale provocările cu care familiile se confruntă în 2024, ajungând astfel la milioane de părinți din întreaga lume și demontând rând pe rând metodele învechite de a-i educa pe cei mici, în urma a numeroase cercetări și ani întregi de experiență.
  • Dr. Deborah MacNamara, om de știință, consilier clinician și expert în parenting cu peste 25 de ani de experiență, autoarea uneia dintre cele mai celebre cărți dedicate părinților din întreaga lume – „Rest, Play, Grow”. “Copiii noștri nu sunt meniți să facă eforturi pentru dragostea noastră. Ei sunt meniți să se simtă confortabil în grija noastră pentru a se putea juca și dezvolta. De asta, siguranța relației este esențială”.
  • Dr. Vanessa Lapointe, doctor în psihologie, autor și „educator pentru părinți”, va contribui la înțelegerea evoluției copiilor și va oferi sfaturi părinților într-una dintre cele mai mai provocări ale parentingului: cum putem insufla celor mici reziliență fără să cauzăm traume. “Din păcate, principala lecție pe care o învață copiii de la disciplinarea clasică este că dragostea părinților este condiționată și în directă legătură cu un comportament de obediență”.
  • Dr. Greer Kirshenbaum, expert în parenting, autor, cercetător în neuroștiințe, specialist în somnologie infantilă și dezvoltarea timpurie a copiilor, va vorbi la București despre unul dintre cele mai importante subiecte din parentingul modern: gestionarea stresului pentru a construi sănătatea mintală a bebelușilor și părinților. “Sănătatea somnului se construiește, ajutându-ți copilul să adoarmă și să readoarmă, ținându-l în brațe și oferindu-i dragoste cât timp are nevoie de tine”.

ParentED Fest este susținut de Lidl România – Strategic Partner, Sanador – Heathcare Partner, alături de ThedaMar, AutoKlass, One United Properties, Catena, Casa Timiș, Raiffeisen Bank și CEC Bank. Parteneri media: ZYX Books și Euromedia.

Biletele sunt puse în vânzare pe https://parentedfest.ro/ și în rețeaua IaBilet.ro.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Publicat cu

pe

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din Capitală.

Pe parcursul celor trei zile se vor găsi, în zona de test, biciclete și trotinete/vehicule electrice și vor avea loc concursuri cu premii.

De asemenea, va fi amenajată o zonă pentru accesorii handmade si va fi oferită o revizie gratuită pentru toți cei care vizitează expoziția.

Reclama
Pe lângă expoziția propriu-zisă, a fost gândită și o zonă de educație rutieră pentru copii.

Pretul unui bilet este de 30 de lei, iar programul de vizitare este între orele 10:00 – 19:00.

Beneficiază de gratuitate copiii sub 7 ani și persoanele care au donat sânge înainte de eveniment.

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Publicat cu

pe

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut legături cu o elevă care era minoră în momentul începerii relaţiei.

Poliţiştii Capitalei, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind infracţiunea de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată, scrie Agerpres.

„La data de 9 aprilie, Secţia 9 Poliţie a fost sesizată de către directorul unei instituţii de învăţământ din Sectorul 2 cu privire la faptul că în spaţiul public ar fi apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un cadru didactic, în vârstă de 62 de ani”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate.

De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi profesor ar fi început o relaţie din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani.

În vederea administrării materialului probator, vineri a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, bănuitul fiind depistat şi condus la audieri.

Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

„Cercetările sunt continuate de către Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor în formă continuată”, arată sursa citată.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare