Orice pentru scandal: Desi numarul cazurilor creste alarmant, Gabriela Firea anunta deschiderea teatrelor!

GCS a emis sambata un comunicat de presa dur dupa ce Gabriela Firea a anuntat ca redeschide teatrele din Capitala incepand din 15 iunie.

<

Firea este avertizata ca risca inclusiv sanctiuni penale. „Descurajam astfel de initiative care risca sa puna in pericol viata si sanatatea comunitatilor locale, fiind pasibile de sanctiuni contraventionale sau penale”, arata GCS.

Comunicatul integral:

Atragem atentia asupra anuntului facut de primarul Capitalei, Gabriela Firea, referitor la redeschiderea spectacolelor de teatru ale institutiilor aflate in subordinea Primariei Municipiului Bucuresti in spatii inchise.

Mentionam faptul ca, potrivit normativelor in vigoare, spectacolele se pot desfasura doar in aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane, cu respectarea regulilor de distanta si de protectie sanitara.

Deocamdata, sunt interzise spectacolele desfasurate in spatii inchise!

In aceste conditii, descurajam astfel de initiative care risca sa puna in pericol viata si sanatatea comunitatilor locale, fiind pasibile de sanctiuni contraventionale sau penale.

Facem apel la responsabilitatea managerilor teatrelor din Bucuresti sa nu transpuna in fapt o astfel de decizie a primarului general al municipiului Bucuresti.

Mentionam faptul ca primarul Capitalei nu poate emite un act administrativ contrar legilor in vigoare, iar in cazul in care acest lucru se va intampla prefectul municipiului Bucuresti va actiona pentru suspendarea unei astfel de hotarari.