Ministrul Muncii, Violeta Alexandru,a postat, vineri seară, pe Facebook o fotografie cu modul în care arăta o arhivă din Bucureşti când a găsit-o şi cum arată acum, alături de un mesaj în care afirmă că ”o singură filă călcată în picioare dintr-un dosar de pensie înseamnă că am uitat să ne pese”.

<

”Se poate! Arhivă din Bucureşti, cum am găsit-o şi cum arată astăzi. Până acum nu i-a păsat niciunui ministru PSD”, a scris Violeta Alecandru pe Facebook.

Aceasta consideră că adesea ”caracterul oamenilor ale căror funcţii poartă responsabilităţi se vede după respectul pentru munca celorlalţi”.

”O singură filă călcată în picioare dintr-un dosar de pensie care reprezintă o muncă de o viaţă a unui om, înseamnă că am uitat să ne pese. Instituţiile înseamnă proceduri, ierarhie, decizii, etc. dar trebuie să însemne, în primul rând, respect pentru oameni. Munca aceasta de pus la punct arhivele va mai dura. Presupune investiţii şi un bun management. Dar nici să nu vă gândiţi că nu se poate. Se poate”, a mai scris Alexandru.

În 11 februarie, Violeta Alexandru anunţa că mare parte dintre spaţiile de depozitare a documentelor la instituţiile din subordine sunt neconforme, la Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială fiind vorba despre peste 50% dintre spaţii.

”Facem ordine şi rezolvăm problemele”, afirma ministrul, care precizează că este vorba despre actele oamenilor de care Statul trebuie să aibă grijă.

Anterior, Violeta Alexandru a cerut Casei Naţionale de Pensii Publice, Inspecţiei Muncii şi ANPIS să prezinte o situaţie a condiţiilor de depozitare a documentelor, după apariţia unor imagini cu o femeie din Constanţa trimisă să îşi caute singură documentele în sediul unei instituţii.

Transparenta face diferenta