scrub up
În urma controalelor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP Bucureşti) la producătorii şi importatorii de produse biocide din România în cursul anului 2014, DSP a găsit cinci biocide, fabricate de Hexi Pharma, etichetate greşit. De exemplu, în cazul biocidului Thor, concentraţia soluţiei pentru sprayere era mai mică decât cea menţionată în avizul sanitar. DSP a găsit încă din 2013 un dezinfectant Hexi Pharma neconform, dar nu a putut contacta reprezentanţii companiei pentru a dispune măsurile legale în acest caz.  
În cursul controalelor făcute în cursului anului 2014, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a găsit cinci biocide, produse de Hexi Pharma – Thor, Suprasept, Kalas, Polyiodine şi Bixol – etichetate greşit, se arată în cel mai recent raport de activitate, făcut public de DSP.
Firma Hexi Pharma, în vizorul DSP încă din 2013, scrie economica.net.
Mai mult, DSP Arad a notificat încă din anul 2013 DSP Bucureşti cu privire la neconformităţi găsite la produsul biocid POLYIODINE SCRUB, fabricat de Hexi Pharma.
La acea dată, inspectorii DSP nu au putut însă contacta niciun reprezentant al societăţii Hexi Pharma, drept care au solicitat informaţii despre firmă la Oficiul Registrului Comerţului, se arată în raportul anual al DSP.
Iată neregulile găsite în cursul anului 2014 de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la biocidele produse de Hexi Pharma
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Thor, produs şi distribuit de SC Hexi Pharma Co SRL: concentraţia soluţiei pentru sprayere este mai mică decât în avizul sanitar, timpul de acţiune pentru dezinfecţia suprafeţelor din unităţile medicale este mai mic decât în aviz, pe etichetă nu există menţiunea netoxic.
Produsul Suprasept, fabricat de SC Hexi Pharma Co SRL, etichetat necorespunzător. DSP Bucureşti a decis retragerea de pe piaţă şi interzicerea comercializării produsului până la reetichetare.
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Kalas, produs şi distribuit de SC Hexi Pharma Co SRL: lipsa frazelor de risc şi prudenţă pe eticheta produsului şi pe aviz, nu există detalii privind posibilele efecte secundare şi instrucţiuni de prim ajutor pe etichetă.
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Polyiodine, fabricat de Hexi Pharma: există neconcordanţă între frazele de prudenţă şi de risc precizate în instrucţiunile de utilizare şi eticheta produsului. A fost oprit de la comercializare stocul existent până la etichetarea corespunzătoare.
Citeste mai departe pe economica.net.