Intra in contact cu noi

Stiri Bucuresti actualitate

Noi dezvaluriri: DSP Bucuresti stia din 2014 ca Hexi Pharma vinde dezinfectanti diluati, dar nu a facut nimic!

Publicat cu

pe

În urma controalelor făcute de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti (DSP Bucureşti) la producătorii şi importatorii de produse biocide din România în cursul anului 2014, DSP a găsit cinci biocide, fabricate de Hexi Pharma, etichetate greşit. De exemplu, în cazul biocidului Thor, concentraţia soluţiei pentru sprayere era mai mică decât cea menţionată în avizul sanitar. DSP a găsit încă din 2013 un dezinfectant Hexi Pharma neconform, dar nu a putut contacta reprezentanţii companiei pentru a dispune măsurile legale în acest caz.  
În cursul controalelor făcute în cursului anului 2014, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a găsit cinci biocide, produse de Hexi Pharma – Thor, Suprasept, Kalas, Polyiodine şi Bixol – etichetate greşit, se arată în cel mai recent raport de activitate, făcut public de DSP.
Firma Hexi Pharma, în vizorul DSP încă din 2013, scrie economica.net.
Mai mult, DSP Arad a notificat încă din anul 2013 DSP Bucureşti cu privire la neconformităţi găsite la produsul biocid POLYIODINE SCRUB, fabricat de Hexi Pharma.
La acea dată, inspectorii DSP nu au putut însă contacta niciun reprezentant al societăţii Hexi Pharma, drept care au solicitat informaţii despre firmă la Oficiul Registrului Comerţului, se arată în raportul anual al DSP.
Iată neregulile găsite în cursul anului 2014 de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti la biocidele produse de Hexi Pharma
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Thor, produs şi distribuit de SC Hexi Pharma Co SRL: concentraţia soluţiei pentru sprayere este mai mică decât în avizul sanitar, timpul de acţiune pentru dezinfecţia suprafeţelor din unităţile medicale este mai mic decât în aviz, pe etichetă nu există menţiunea netoxic.
Produsul Suprasept, fabricat de SC Hexi Pharma Co SRL, etichetat necorespunzător. DSP Bucureşti a decis retragerea de pe piaţă şi interzicerea comercializării produsului până la reetichetare.
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Kalas, produs şi distribuit de SC Hexi Pharma Co SRL: lipsa frazelor de risc şi prudenţă pe eticheta produsului şi pe aviz, nu există detalii privind posibilele efecte secundare şi instrucţiuni de prim ajutor pe etichetă.
Neconformităţile găsite de DSP Bucureşti la biocidul Polyiodine, fabricat de Hexi Pharma: există neconcordanţă între frazele de prudenţă şi de risc precizate în instrucţiunile de utilizare şi eticheta produsului. A fost oprit de la comercializare stocul existent până la etichetarea corespunzătoare.
Citeste mai departe pe economica.net.

Stiri Bucuresti actualitate

Cea mai mare neintelegere a parintilor: Avizul epidemiologic NU trebuie prezentat la începutul fiecărui an școlar!

Publicat cu

pe

Avizul epidemiologic este necesar doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar.

Documentul de la medic trebuie adus doar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar.

„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, se arată în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.4629/2021

Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Ion Tiriac o critica pe Simona Halep: ”O spun cu tot respectul…”

Publicat cu

pe

Ion Țiriac (83 de ani), unul dintre apropiații Simonei Halep, consideră că sportiva din Constanța ar fi putut atinge performanțe mai mari, dacă ar fi avut un alt program de pregătire, încă de la vârsta de 14 ani.

Miliardarul român i-a dat și un sfat Simonei, jucătoare care va împlini 31 de ani în septembrie: „Să aibă grijă de fizic!”.

„N-aș vrea să vorbesc mult despre Simona, pentru că ea are viața ei, a făcut lucruri extraordinare, e o femeie tânără. Nu pot s-o compar cu Nadal, pentru că e un pic diferită treaba…să aibă grijă de fizic, că de acolo i se trage absolut tot ce i se trage! Nu pot să am o părere calificată, pentru că n-am văzut-o cum arată fizic, n-am văzut nici cum arată tehnic în momentul de față. Practic, nu știu ce fel de strategii mai are în jocul ei, unde stă pe teren, cum se găsește.

Și apoi, cu tot respectul, Simona nu are jocuri! În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace. De asta îi e greu, nu are o bază. Din nou, numai talentul își spune cuvântul la Simona. O mai spun o dată. La 30 de ani, ea a făcut minuni. Dacă cineva o lua la 14 ani și o antrena ca lumea, probabil că făcea minuni înmulțite cu 3. La 14 ani, trebuia ca Halep să facă cele patru-cinci ore pe zi de antrenament, pe care nu le-a făcut. A avut extraordinar de mult talent, dar uite că fizicul nu poate fi făcut la 30 de ani, e prea târziu. La vârsta asta, pui deja ultima rotiță”, a spus Ion Ţiriac pentru gsp.ro.

Reclama
Continua sa citesti

Stiri Bucuresti actualitate

Gata relaxarea: Ministerul Sanatatii anunta din nou folosirea mastii!

Publicat cu

pe

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, le recomandă românilor care pleacă în concediu cu avionul sau autocarul să folosească masca în spațiile închise.

„Dvs. vă gândiți la festivaluri, eu mă gândesc la concediile obșnuite. Sfatul meu e să utilizeze masca în interior, când călătoresc cu avionul sau autobuzul. Din câte știu festivalurile sunt în aer liber, iar transmisabilitatea e mai redusă”, a spus Rafila.

Oficialul a artătat că cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București.

Reclama

„Unele măsuri autoritare nu și-au atins scopul și au format o iritare în rândul populației. Exemplele personale sunt bune. Apropo de cazuri: circa o treime din ultima săptămână au fost în București, 2000 și ceva de cazuri. Apoi Cluj și Brașov. E clar că Bucureștiul rămâne epicentrul. Din acastă cauză și primele măsuri sunt luate aici”, a conchis Rafila.

Continua sa citesti
Reclama
Bucuresti21 de minute in urma

Nicusor Dan, sondaj pentru bucuresteni: Mai exista coruptie in primarie? Unde?

Primăria Municipiului București, în colaborare cu Direcția Generală Anticorupție, face un studiu privind percepția asupra corupției la nivelul administrației publice...

Bucuresti7 ore in urma

Colonel in Armata Romana, admirator al extremismului rus, premiat de PSD cu un spatiu tocmai in sediul Politiei Locale din Sector 1

In februarie 2019, Politia Locala Sector 1 a semnat, prin fostul director, Ionut Diaconu, un protocol cu Sindicatul Cadrelor Militare...

Bani7 ore in urma

Spitalul Bagdasar Arseni a plătit numai pentru electricitate 300 de mii de lei. Facturi uriase in Bucuresti

Facturile uriașe la energie sărăcesc spitalele din București. Medicii spun că ar putea rămâne fără tratamente vitale pentru pacienți deoarece...

Sanatate7 ore in urma

Viceprimarul Bucurestiului anunta ca primaria vinde cabinete medicale la licitatie

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu. „Prima licitaţie publică deschisă...

Bucuresti8 ore in urma

Interlopul bucurestean care a batut o femeie in direct pe facebook s-a trezit cu mascatii in casa

Polițiștii bucureșteni au făcut o percheziție la domiciliul unui bărbat cercetat într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod...

Bucurestio zi in urma

Peste 640 de blocuri afectate: Termoenergetica anunta lucrari masive in Bucuresti, in prag de iarna

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti anunţă că, începând de luni, se desfaşoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele din...

Reclama

La mare cautare