Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, spune că formaţiunea sa va sprijini o guvernare tehnocrată, considerând că guvernele politice au eşuat şi în jurul lor „au înflorit corupţia şi clientelismul”.

„PNL crede că vremea tehnocraţilor a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eşuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administraţia publică, în jurul lor au înflorit corupţia şi clientelismul.

Guvernul Cioloş nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administraţiei, a dat sens consultării publice, a adus profesionişti în fruntea şi în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulţi dintre miniştrii cabinetului Cioloş, însuşi premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulţi cetăţeni îşi doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini”, a scris Nicuşor Dan sâmbătă pe Facebook.
Nicuşor Dan face referire la o declaraţie a copreşedintelui PNL Vasile Blaga, în care acesta susţine că guvernul tehnocrat a fost o necesitate, dar că îşi arată limitele şi este nevoie de un guvern politic, transmite agerpres.

<
Transparenta face diferenta